Combinat d'activitats sostenibles i saludables per celebrar la Setmana de la Mobilitat

Departament de Medi Ambient

Un any més, Cornellà se suma, del 16 al 30 de setembre, a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura amb un ampli programa d'activitats organitzades per l'Ajuntament, entitats i associacions, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aire i promoure l'ús del transport sostenible i saludable. Aquest any l'eslògan és "Combina i mou-te" perquè es pretén potenciar la  multimodalitat, és a dir, l'ús i la combinació de diferents maneres de transport per als desplaçaments urbans.

Promoure la mobilitat sostenible és un dels objectius sobre els quals es fonamenta el projecte Cornellà Natura impulsat per l'Ajuntament per aconseguir una ciutat més verda i habitable. Actualment s'estan duent a terme actuacions en vies de gran densitat de vehicles com l'avinguda dels Alps, la carretera del Prat o l'avinguda Pablo Picasso, per crear zones més amables per els vianants, reduint els carrils de circulació, ampliant voreres i plantant més vegetació.

I altres mesures com la creació de carrers de vianants, la restricció del trànsit rodat en alguns punts de la ciutat els diumenges al matí, l'ampliació de carrils bici, la recuperació d'espais per a ús ciutadà, i la millora de la connexió entre barris. Tot aquest esforç s'ha vist recentment recompensat amb el reconeixement Green Leaf atorgat per la Comissió Europea, la missió és premiar el compromís ambiental de les ciutats europees d'entre 20.000 i 100.000 habitants.

Entra a la web i consulta totes les activitats a l’entorn de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

 

  Setmana de la Mobilitat Sostenible
  PROGRAMA D'ACTIVITATS 2018
  Mou-te saludablement amb la Setmana de la Mobilitat a Cornellà