La ciutat de Cornellà se suma als actes reivindicatius contra la violència masclista

Un any més, la ciutat de Cornellà se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb la voluntat de diferents col·lectius, el Consell Municipal de la Dona i l'Ajuntament de Cornellà de sensibilitzar la ciutadania sobre el maltractament de gènere. Des del consistori fa prop de vint anys que es treballa contra aquesta xacra social a través d'una Comissió que coordina les diferents institucions i departaments municipals involucrats, que actuen mitjançant un protocol d'intervenció en coordinació amb les forces de seguretat, per atendre a les dones afectades de forma ràpida i segura.

Darrerament es va aprovar al Ple de l'Ajuntament una moció del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, en complimentació a la moció presentada l'any passat, per la qual s'amplien les hores d'atenció a dones en situació de violència masclista, tant en l'àmbit social com en l'àmbit jurídic, per donar resposta immediata i urgent a les necessitats de les dones i dels seus fills i filles a càrrec. A més, s'ha creat una comissió específica de professionals per al seguiment de les atencions sobre violència masclista que es realitzen a la ciutat i per preveure les situacions de més risc.

Durant aquest any, des del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) s'han atès 118 dones sobre temes de violència masclista.

Durant tot el mes de novembre entitats de la ciutat coordinades des del CIRD organitzen activitats dirigides a tota la ciutadania per incidir en la importància de la conscienciació activa i sensibilitzar tots els col·lectius. Aquest cap de setmana, una pedalada contra la violència masclista (diumenge 18, a les 10 h, sortida pl. de l'Església) obrirà el programa d'actes destacats que s'emmarquen dins de la celebració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

L'acte principal de sensibilització i lectura del manifest es realitzarà el divendres 23 de novembre a les 17.30 hores a la plaça de l'Església.  I dilluns 26 de novembre, a les 18.30 h, hi haurà una taula rodona al Castell: Com protegir-nos de les altres cares de la violència masclista: la violència envers els fills i filles i la violència sexual.


Consulta el programa complet