Cornellà Humana: exposició interactiva amb les persones com a protagonistes

La plaça d'Europa acull una exposició interactiva sota el títol "Cornellà Humana: ciutat educadora, viva i integradora" que pretén posar en valor el talent de les persones que viuen i formen part d'aquesta ciutat, les seves inquietuds i corrents de desenvolupament. En aquest espai hi seran representats els diferents recursos, propòsits i experiències de la ciutat que impulsen valors comunitaris amb l'objectiu de donar visibilitat a tots els actius que cohesionen, eduquen i integren, i que contribueixen a convertir la ciutat en un espai de llibertat, de coneixement i de convivència.

L'exposició es podrà visitar fins al 15 dedesembre, i comptarà amb la participació de representants d'agents socials i entitats per explicar els diferents projectes; així com àrees de participació i activitats per als visitants. Cornellà Humana, juntament Cornellà Natura, són els dos grans projectes de ciutat per humanitzar-la i transformar-la, d'una banda des d'una perspectiva sostenible, i saludable redissenyant l'espai públic i guanyant més zones verdes, i de l'altra, convertint l'espai públic en l'espai dels ciutadans, en un lloc de convivència i d'interacció social.

LA MOSTRA ES DIVIDEIX EN QUATRE ÀREES
COHESIÓ
En aquesta zona s'explicaran projectes comunitaris encaminats a evitar l'exclusió social, que van des serveis municipals d'atenció, a projectes com l'Acord Social, l'Aliança Cívica contra la Pobresa, els Plans d'Ocupació Local o programes educatius com "Educar per Créixer" o "Cornellà Aprèn".
CONVIVÈNCIA
En aquest espai es presentaran programes com "Cornellà Valors", "Família i Valors", o serveis com el de Mediació Ciutadana, la campanya de "Cornellà pel Civisme", etc. Un petit amfiteatre acollirà ponències sobre la convivència i el civisme.
CONEIXEMENT
Sobre un gran plànol de la ciutat es mostrarà la xarxa de coneixement de Cornellà a partir dels equipaments públics i altres espais amb els quals la ciutat i els seus habitants s'enriqueixen. A través d'imatges i vídeos es podran conèixer programes formatius i culturals com: "Cornellà ciutat de la lectura", "Cornellà, ciutat educadora", la Universitat de la Gent Gran, la Universitat d'Estiu de les Dones, etc.
CORRESPONSABILITAT
La participació ciutadana és clau, per això es promouen eines com el 'Cornellà Opina', els 'Pressupostos Participatius 'o el 'Govern Obert' per fomentar el consens en la presa de decisions, en els projectes i accions municipals, entre d'altres.

CALENDARI D'ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES A L'EXPOSICIÓ


Dijous 15 novembre        INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ CORNELLÀ HUMANA, 19 h
Divendres 16 novembre  Dia Mundial de la Tolerància. Taller "El Repte de viure en la diversitat: més enllà dels discursos" a càrrec de Miquel Doñate.   Presentat per Josep Nadal, Vicepresident del Consell de Ciutat i responsable del Grup Cornellà Valors (18 h)
Dilluns 19 novembre  APRODICO Associació prodisminuïts de Cornellà

 Club de Japonès. CRAJ. Reunió setmanal del club format per joves amb interés per l'escritptura japonesa (18 a 20 h)
Dimarts 20 novembre  Federació d'Associacions de Mares i Pares de Cornellà (tarda)
   Lectura del manifest del Consell d'Infants del Dia Internacional dels Drets de la Infància (17.30 h)
Dimecres 21 novembre  Botiga Solidària
   Factoria Musical. Mostra del Taller de guitarra i actuació (17.30 a 19.30 h)
Dijous 22 novembre  Escola d'Humanitats: Xerrada a càrrec de María Elizalde "Pensar per existir" (19 h)
Divendres 23 novembre  Escola Municipal de Música: Tallers de percussió corporal (a les 17.30 h i a les 18.15 h)
Dissabte 24 novembre  Ràdio Cornellà - Programa dedicat a la "participació ciutadana a l'emissora municipal" (12 a 13 h)
Diumenge 25 novembre
 Taller sobre cultura romana: "Sal que cura, sal que sana: fabrica la teva recepta romana" a càrrec de Kuanum (12 a 14 h)