El parc del Canal de la Infanta estrena un Jardí de Papallones

El "Jardí de Papallones" és un nou espai creat dins del parc del Canal de la Infanta de Cornellà, al barri de Fontsanta-Fatjó, pensat per allotjar diferents microhàbitats rics en biodiversitat, sobretot de papallones i altres insectes pol·linitzadors.  El jardí serà un recurs educatiu i ambiental per als visitants del parc i, especialment, per a les entitats del barri, i els alumnes de l'escola Suris ajudaran en la plantació i manteniment dels arbustos d'aquest nou espai.

El 25 de novembre hi haurà una jornada lúdica i festiva amb activitats per a tota la ciutadania, d'11 a 13 hores, podreu construir un puzzle gegants sobre els arbres de la ciutat, participar en diferents tallers ambientals i veure l'exposició "Respira, ets a Cornellà Natura". Joves de l'esplai Fontsanta i gent gran de la Residència Domus VI Sant Jordi col·laboraran en la plantació de diferents espècies arbustives del jardí. A més a més, l'Associació Naturalista Cornellà construirà, amb la participació dels presents a la festa, un hotel d'insectes, per aquesta activitat caldrà inscripció prèvia al telèfon 93 256 22 20 o per mail activmuseuciencies@bcn.cat

Un nou concepte de parc

Darrerament, el parc del Canal de la Infanta s'ha reformat per modernitzar els espais de jocs infantils, els accessos, la il·luminació o la jardineria i el sistema de reg, entre d'altres, amb l'objectiu de crear un espai ampli i adaptat a les necessitats dels usuaris.

La seva estratègica ubicació i serveis el configuren com a un espai multifuncional, tranquil i còmode per a passejar, amb diversos espais de jocs infantils: un a la part nord dedicat als nens més petits amb jocs adaptats per a infants menors de 5 anys i un altre al centre per a nens mitjans. Així mateix, compta amb un circuit saludable per fer exercici, pistes esportives, taules de ping-pong, noves àrees de pic-nic, trams de passeig inclosos en el circuit inclusiu, etc, i en fase de construcció la futura biblioteca del barri.