L'exposició Cornellà Humana dona a conèixer els projectes comunitaris de la ciutat

A Cornellà es desenvolupen diversos projectes comunitaris perquè cap persona de la ciutat es quedi enrere. L'exposició "Cornellà Humana: ciutat educadora, viva i integradora,  que aquests dies podem veure a la plaça d'Europa, dona a conèixer tots aquests projectes que van des de serveis municipals d'Atenció Social a projectes com l'Acord Social, l'Aliança contra la pobresa, els Plans d'Ocupació Local o programes educatius com l'"Educar per Créixer" o "Cornellà Aprèn". A més d'altres per millorar la qualitat de vida de les persones grans com els Serveis a domicili, els programes de dinamització en els Casals, així com plans de sensibilització en l'àmbit de la solidaritat i la igualtat.

LA MOSTRA ES DIVIDEIX EN QUATRE ÀREES

COHESIÓ
En aquesta zona s'explicaran projectes comunitaris encaminats a evitar l'exclusió social, que van des serveis municipals d'atenció, a projectes com l'Acord Social, l'Aliança Cívica contra la Pobresa, els Plans d'Ocupació Local o programes educatius com "Educar per Créixer" o "Cornellà Aprèn". 
CONVIVÈNCIA
En aquest espai es presentaran programes com "Cornellà Valors", "Família i Valors", o serveis com el de Mediació Ciutadana, la campanya de "Cornellà pel Civisme", etc. Un petit amfiteatre acollirà ponències sobre la convivència i el civisme.
CONEIXEMENT
Sobre un gran plànol de la ciutat es mostrarà la xarxa de coneixement de Cornellà a partir dels equipaments públics i altres espais amb els quals la ciutat i els seus habitants s'enriqueixen. A través d'imatges i vídeos es podran conèixer programes formatius i culturals com: "Cornellà ciutat de la lectura", "Cornellà, ciutat educadora", la Universitat de la Gent Gran, la Universitat d'Estiu de les Dones, etc.
CORRESPONSABILITAT
La participació ciutadana és clau, per això es promouen eines com el 'Cornellà Opina', els 'Pressupostos Participatius 'o el 'Govern Obert' per fomentar el consens en la presa de decisions, en els projectes i accions municipals, entre d'altres.

Durant els dies de l'exposició, les diferents entitats socials del municipi passaran a explicar els seus projectes. Podeu consultar la Agenda municipal per conèixer quines entitats visitaran la carpa de la plaça d'Europa i quines activitats que es portaran a terme. L'exposició es podrà visitar fins al 15 dedesembre, i comptarà amb la participació de representants d'agents socials i entitats per explicar els diferents projectes; així com àrees de participació i activitats per als visitants. 

   AGENDA DE ACTIVIDADES