L’Ajuntament de Cornellà ha sumat més de 550 contractacions temporals d'ocupació durant l'any 2018

Departament de Polítiques d'Ocupació

Durant l’any 2018 l'Ajuntament de Cornellà ha mantingut el seu compromís d'impulsar l'ocupació local a través de diferents accions i fórmules de contractació que han suposat oferir feina a un total de 550 persones. D'elles, el 68% (un total de 381 persones) s'han contractat de manera progressiva al llarg de tot l'any a través de diferents plans locals d'ocupació, amb una inversió superior al milió d'euros procedents dels pressupostos de 2018.

Aquests llocs de treball han estat vinculats a l'execució de projectes municipals i s'ha tingut en compte les condicions laborals i familiars de les persones sol·licitants, així com els seus perfils professionals. Entre elles, s’hi compten administratius, educadors cívics, professors, pedagogs, conserges, auxiliars de biblioteca, dinamitzadors esportius o personal de reforç de la brigada municipal.

D'altra banda, el consistori ha contractat per a substitucions i personal interí de l'Administració municipal a 121 persones amb diferent règims i categories. A més, i per a la promoció de campanyes culturals com Nadal, Festa Major o el Festival de Pallassos s'han realitzat 56 contractacions temporals.

Aquests contractes se sumen als realitzats anteriorment: des del 2012, l'Ajuntament, amb el suport del SOC i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ha ofert feina al voltant de 1.500 persones i ha invertit una mica més de 10 milions d'euros en aquest objectiu. Amb aquestes contractacions, el consistori continua amb el seu compromís de reforçar l'Acord social contra la crisi, signat per unes quaranta entitats de la ciutat, i en el qual s'estipula el foment de l'ocupació mitjançant plans locals graduals entre 2012 i 2015 i que en anys posteriors s'han prolongat.