En marxa les obres de l'Escola Municipal de Música a Can Bagaria

Des de finals de 2018 estan en marxa les obres de construcció de l'Escola Municipal de Música Roser Cabanes per traslladar-la a un dels edificis del recinte industrial de Can Bagaria, a la carretera d'Esplugues, 169. La nova seu estarà ubicada a una de les naus situada més al nord del recinte, ocupada pels antics magatzems del conjunt fabril, la qual conservarà tots els elements distintius de l’arquitectura modernista original de principis del segle
XX.

En aquest nou emplaçament, el centre comptarà amb més espai, una superfície útil de 1.411 metres quadrats distribuïts en dues plantes. A la planta baixa de 800 metres quadrats s'instal·laran les aules d'estudi dels petits grups i les d'ensenyament d'instrument personalitzat, tant de vent com corda i percussió, que estaran degudament condicionades i aïllades acústicament. A la planta primera, de 600 metres quadrats, hi haurà les aules de llenguatge musical, biblioteca, les aules d'ensenyament de piano, el vestíbul i els patis interiors. Aquests dos darrers disposaran de tota l'alçada per poder veure la secció original de l'edifici amb les seves encavallades de fusta. Així mateix, donada l'àmplia zona exterior al voltant de la nau, es preveu el seu condicionament per poder fer activitats musicals exteriors.

L'objectiu de l'Ajuntament és crear un espai singular i adequat a les necessitats d'un centre d'aquestes característiques, per tal de potenciar l'educació musical a la ciutat. Les obres  tenen un període d'execució aproximat de dotze mesos i un pressupost de 2,7 milions d'euros.