Cornellà estrena un parc per a la pràctica de la cal·listènia

L'Ajuntament de Cornellà ha obert un parc de cal·listènia, al costat de la passera del riu, davant l'augment d'aquesta pràctica esportiva a la ciutat i amb l'objectiu de continuar fomentant l'esport a l'aire lliure entre els joves del municipi.

La cal·listènia és un tipus d'entrenament basat en l'ús del propi pes corporal per realitzar els exercicis, i que en els últims temps ha anat adquirint cada vegada més adeptes. Els seus usuaris destaquen que permet potenciar l'agilitat i la funcionalitat del cos amb una gran varietat d'exercicis que s'adapten a cada nivell. A més, al tractar-se d'un esport que es practica a l'aire lliure, genera comunitat. Les noves instal·lacions de cal·listènia compten amb 20 elements per poder desenvolupar diferents exercicis en un espai de 10,10 x 9,50 metres.

El nou parc se suma a la resta d'instal·lacions repartides pel municipi, en diferents parcs i places, com els espais saludables per a gent gran, les instal·lacions d'exercicis per a adults, el skate park, les pistes de petanca, les pistes esportives, els circuits saludables o els carrils bici. Aquesta xarxa d'equipaments a l'aire lliure forma part de la línia de treball que manté l'Ajuntament, des de fa anys, per conscienciar sobre la importància de l'esport en benefici de la salut.

Així mateix, el consistori també impulsa programes específics com el Vine fer Esport Salut! que consisteix en activitats dirigides per monitors -més de 600 a l'any- a l'aire lliure i gratuïtes, el programa dinamitzat de patis oberts, els programes als casals per a la gent gran, les caminades, el programa de rutes a peu i les pedalades o les activitats populars.

Un ampli ventall de possibilitats perquè la ciutadania pugui practicar esport sense sortir del nucli urbà i de forma gratuïta.