Cornellà commemora el Dia de la Dona amb actes reivindicatius i una jornada festiva, musical i feminista

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, el Consell de les Dones i l'Ajuntament de Cornellà, juntament amb l'associacionisme i les entitats de dones, organitzen a la ciutat al voltant d'una trentena d'actes i d'activitats per sensibilitzar la població sobre la igualtat de gènere i els drets de les dones. Entre els actes destacats, hi ha la lectura del manifest reivindicatiu, el 8 de març, a les 12.00 hores, a la plaça de l'Ajuntament, i la celebració d'una jornada festiva, musical i feminista, dissabte 9 de març, durant tot el dia, a la plaça d'Europa.

MANIFEST DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Es tracta del 3er Festival de Música per la Igualtat que neix amb la voluntat de celebrar el dia 8 de març des d'una visió positiva, artística i social, amb la participació dels alumnes de l'escola municipal de música, artistes locals i els grups convidats LA OTRA i BALKAN PARADIS ORQUESTRA que oferiran concerts per reivindicar la convivència de gènere. En aquesta tercera edició, el festival s'amplia amb un nou escenari, a la plaça d'Europa, durant tot el dia, per adreçar-se a diferents públics de la ciutat i convidar a grups de marcada trajectòria feminista i amb compromís de lluita per la igualtat. Amb molta música, però també activitats solidàries, reivindicació, i espais de difusió adreçats a la igualtat i la diversitat sexual.

PROGRAMA DEL FESTIVAL

A més, com cada any, es promou des del Consell, la Gala del Dia de la Dona, que va tenir lloc aquest dijous a L'Auditori de Cornellà, on es van lliurar els 'Reconeixements 8 de març 2019' a l'Institut Esteve Terradas, pel seu compromís amb l'educació en perspectiva de gènere, la XAJI i la sensibilització i la prevenció de la violència masclista, i als sindicats CCOO i UGT de la ciutat -amb delegades representants al Consell Municipal de Cornellà- per la seva lluita contra la discriminació i l'assetjament laboral de les treballadores, i el suport als moviments feministes del 8 de març de 2018. L'acte finalitzarà amb un concert d'òpera i una sarsuela.

Enguany, coincidint amb els actes de celebració del Dia de la Dona, s'estrena un nou itinerari històric per la ciutat organitzat pels departaments de Patrimoni Cultural i el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones que té com a protagonistes les dones vinculades amb la història del municipi (diumenge, 10 de març, a les 11 hores, amb el Castell de Cornellà com a punt de partida).

Cornellà, ciutat compromesa amb la igualtat

El dia 8 de març, el Consell Municipal de les Dones i les entitats que en formen part donen suport a la vaga laboral convocada pels sindicats i se sumaran a les concentracions previstes per al mateix dia, a les 12 hores, a les places i portes dels ajuntaments i a la manifestació conjunta organitzada pels moviments de dones.

L'Ajuntament de Cornellà és un consistori compromès i sensible amb la igualtat de gènere, amb polítiques transversals i amb iniciatives recolzades pels agents socials i entitats de la ciutat en el III Pla Transversal d'Igualtat 2016-2020 que té com a lema fonamental treballar per una ciutat inclusiva i igualitària i a on es recullen mesures vinculades a fomentar la igualtat real de gènere tant a nivell social com d'accés a l'ocupació.

Al llarg de tot el mes de març se succeiran un seguit de trobades literàries, exposicions, un torneig de futbol femení, l'acte de lliurament del XXIII Concurs de Narrativa Dones Àrtemis, un taller d'autodefensa, etc...

Consulta AQUÍ tots els actes del Dia de la Dona Treballadora a Cornellà (2019)