Itinerari Street Art, murals que donen vida a la ciutat

Segurament, quan camineu per Cornellà, heu reparat en alguna pintura mural que cobreix una façana, unes escales, o algun indret a l'espai públic de la ciutat. Cada vegada són més els artistes locals i altres col·lectius artístics que van deixant la seva emprenta a Cornellà. Ara, amb el bon temps, és un bon moment per passejar per la ciutat i descobrir aquest racons del municipi que s'han omplert de color gràcies a la col·laboració la col·laboració d'artistes locals i de la Factoria Artística de Cornellà (FAC), una associació d'artistes de la ciutat, amb la voluntat d'impulsar l'art al carrer i al mateix temps remodelar alguns espais del municipi.

Un total de 15 murals s'han integrat a les façanes o parets de diferents edificis, cada un d'ells amb un valor comunitari i un missatge, una poesia o un fragment d'un text que convida a la reflexió. Un exemple recent, són les pintures de la plaça de Sant Ildefons creades per les artistes Pilar Ruiz, llicenciada en Belles Arts, i Marta Cárdenas Rosell (nom artístic Marta Rosell) professora d'art a Esplugues i pintora muralista especialitzada en el retrat i el color, amb cadascuna d'elles hi ha col·laborat una escriptora aportant-hi textos propis.

Cada vegada són més les empreses i els comerços que compten amb aquests artistes per decorar els seus establiments, així com entitats d'altres municipis. A més, des de fa 3 anys, la FAC està treballant amb els joves artistes del Maria Aurèlia Capmany, a través d'un projecte que fomenta la creativitat i dóna veu i visibilitat a les noves generacions.

Us deixem aquest plànol amb les ubicacions dels diferents murals, perquè aprofiteu el bon temps per caminar per la ciutat i contemplar aquestes obres d'art urbanes.

MAPA AMB LES UBICACIONS:

1) Façana escola Sant Miquel, ctra. Esplugues (FAC)
2) Mural arbrat, c. República Argentina/Bedoll (FAC)
3) Murals Skate, c. Sevilla (Contorno Urbano)
4) Mural Poètic, ptge Antonio Machado (Emak&Leim)
5) Mural Poètic, ptge Federico García Lorca (FAC)
6) Comunitat, pl. Sant Ildefons, (Pilar Ruiz i Marta Cárdenas/Textos de Irene Funes i Ruth Román)
7) Mural dels Castellers, ctra. Esplugues (Jordi Hill)
8) Respecte, c. Mossèn Andreu (Mural Participatiu Joves CRAJ+CSMIJ+Contorno Urbano)
9) Seu de CCOO, cta d'Esplugues, (FAC)
10) Residencia Teresa Duran, av. Salvador Allende, 45 (FAC)
11) Mural "Tejer, unir...", c. Anoia/Bonestar (Christian Blanxer&Repo+Contorno Urbano)
12) Esplai La Gavina, av. Salvador Allende(FAC)
13) Pl. de l'Estació (FAC)
14) Estació d'Autobusos, pl. de la Llibertat (FAC)
15) Auditori de Cornellà, c. Albert Einstein (FAC)

 

   VISITA LA GALERIA D'IMATGES