S'obre al públic el taller de Jordi Rocosa amb una retrospectiva de l'artista

"Sevilla, 13. La Postindustrial zona creativa' és el títol de l' exposició de l'artista i creador cornellanenc Jordi Rocosa, que es podrà veure a partir del 20 de març a les antigues naus del complex industrial SIEMENS.

Des de la seva primera instal·lació a l'antiga fàbrica García Moya l'any 1987, fins la intervenció que es podrà veure aquest mes de març, més de trenta anys de creativitat i experimentació artística avalen la trajectòria de l'artista i creador cornellanenc Jordi Rocosa. Artista matèric, profundament compromès amb els materials bàsics del món, com ara el ferro, les fibres de vidre, la fusta o tot allò que recicla i dona forma provinent de la deixalleria, aquest artista ha sabut crear un món propi a partir de les troballes i vestigis de la cultura industrial, que lentament s'ha anat esvaint de la nostra realitat.

Aquesta exposició retrospectiva ens explica el llenguatge particular d'aquest artista polifacètic, autor d'instal·lacions, escenografies pròpies i activitats perfomàtiques, en les que el moviment i l'expressivitat del seu cos es fusionen amb els espais de creació que l'artista defineix mitjançant les seves escultures i instal·lacions. En aquest espai ha acumulat els materials que configuren el seu món artístic. Vía Rubricatus, Natural·lúrgia, Excèntrics Plàstics i Figuratures en són un exemple del seu treball més recent.

Jordi Rocosa ens introdueix plenament a la postmodernitat i als moviments sorgits en l'art en els darrers anys. Ens parla d'un món que ja no existeix i d'uns espais abandonats que poden ser recuperats per la imaginació i la creativitat de l'artista. "La postindustrial zona creativa" és una excel·lent ocasió per conèixer de primera mà l'aportació creativa d'aquest artista de la nostra ciutat.

Programa d'activitats del 21 al 24 de març:

- Dimecres 20, inauguració a les 19.30 h.
- Dijous 21 i Divendres 22, de 19'30 a 21 h visita de l'exposició.
- Dissabte 23 i Diumenge 24 visita de l'exposició de 12 a 14 h.
- Diumenge 24 de març: de 12 a 14 h, jocs infantils amb Guixot de 8 i vermut musical amb Isaac Pascual Quartet.

*L'accés al taller es realitza per c. Lluís Muntades, darrera del supermercat Lidl.