Una vintena d'autors participen en el I cicle de novel·la negra de Cornellà

Els dies 22 i 23 de març, la ciutat rebrà autors, lectors i tots els adeptes de la novel·la negra i d'espionatge en el I Cicle Cornellà Negra que es celebrarà a la biblioteca Marta Mata. Durant dos dies, vint-i-tres autors i autores participaran en diferents ponències, taules rodones, col·loquis, tertúlies i signatures de llibres, per oferir des de diferents perspectives l'evolució i creixement d'aquest gènere.

Les Jornades, promogudes per l'autor cornellanenc Vicente Corachán del grup Aut@rs de Cornellà, també serviran per presentar els darrers llibres d'escriptors especialitzats i per apropar aquest gènere a la ciutadania. El cicle s'obrirà el divendres a les 10.30h del matí a l'Institut Esteve Terrades amb una conferència i una activitat escolar oberta als estudiants sobre investigació policial.

Dins del panorama de la narrativa actual, la novel·la negra s'ha convertit en un clar reflex de la societat i en un dels gèneres amb més seguidors. Molts autors utilitzen trames, fets, personatges o situacions que es poden enquadrar dins de l'anomenat gènere negre o policíac.

Dona i violència de gènere

Les jornades abordaran diferents temes, entre ells la presència en aquest gènere literari de la dona i el tractament de la violència de gènere en aquestes novel·les. Empar Fernández, Charo González, Rosa García, Susana Hernández, Mari Carmen Sinti, Maria José Elices, Yoli García, Graziella Moreno i Raquel Gámez, seran les escriptores encarregades d'introduir i dialogar sobre aquests i d'altres temes.

D'altra banda, autors com Vicente Corachán, Lluc Oliveras, José Luis Caballero, Jesús Hernández, Paco Gómez, Xavi Borell, Pere Cervantes, Javier Hernández, Pere Cardona, Marc Moreno, Miguel Ángel Díaz, Rafa Melero i Vladimir Hernández protagonitzaran altres tertúlies i presentacions literàries, al voltant de temàtiques com ara els personatges, el llenguatge, la crítica social o les fonts i les diferents formes d'enfocar les històries o trames.

CONSULTA EL PROGRAMA I CICLE CORNELLÀ NEGRA