La 5a edició dels Premis El Llobregat distingeixen a Mireia Navarro, directora de Ràdio Cornellà

El passat dimecres 4 d'abril es va celebrar, a la sala Atrium de Viladecans, la gala de la V edició dels Premis El Llobregat, organitzats pel diari comarcal El Llobregat, en reconeixement a entitats del territori que han destacat pel seu paper en el món del periodisme i la comunicació, la seva notorietat, trajectòria, esperit solidari, la seva lluita per defensar el medi ambient o els drets socials.

Enguany, un dels sis guardons atorgats ha estat per a la periodista i directora de Ràdio Cornellà, Mireia Navarro, nominada al premi periodístic en la categoria "Aigües Cristal·lines" al costat de Luis Campo Vidal (Cornellà), i Francesc Perearnau (Sant Just Desvern). El Llobregat valora la transparència en la informació amb aquest premi periodístic a un professional o mitjà de comunicació comarcal, tot i que la decisió final la tenen els lectors a través de la votació popular per internet.

'La Placeta del Temps'

Mireia Navarro, especialitzada en periodisme de proximitat, fa vint anys que fa ràdio i televisió al món local. Des de fa més d'una dècada, és directora de la emissora municipal de Cornellà, i des de 2015 diregeix 'La Placeta del Temps', un programa que contribueix a la recuperació de la memòria històrica local a través de testimonis orals, vivències i records de veïns i veïnes que han  experimentat la transformació de Cornellà de poble a ciutat. El nom del programa fa referència a les places de poble, espais públics on la gent passeja, seu i conversa amb els veïns. I també un espai on els més grans expliquen les tradicions i els seus records als més petits.

Cada programa s'estructura en dues parts, la primera part del programa, compta amb reportatges i entrevistes a experts que parlen d'algun fragment d'història de Cornellà i el Baix Llobregat. La segona part, és una entrevista amb un ciutadà que explica alguns fragments de la seva vida i els seus records sobre Cornellà. Alguns dels temes que sovint surten a les entrevistes són la Guerra Civil, la postguerra, l'exili, les migracions, la riuada de 1971, el moviment obrer, etc.

L'objectiu és que els joves i la ciutadania en general puguin descobrir un trosset de la història de Cornellà. De fet, la ràdio està en contacte amb els instituts perquè els estudiants dels treballs de recerca d'àmbit ciutat puguin proposar algun convidat, assistir als enregistraments del programa i, fins i tot, participar en alguna entrevista.

El programa té una segona vida a Internet gràcies al blog i les Xarxes Socials (Twitter i Facebook).

Consulta tota la informació sobre els Premis El Llobregat