Cornellà recull el 'Premio Ciudad Sostenible' convocat per la Fundación Fórum Ambiental

L'Ajuntament de Cornellà ha rebut, en un acte celebrat aquest matí a Madrid, un dels Premios Ciudad Sostenible atorgats per la Fundación Fórum Ambiental, amb el suport del Ministeri de Transició Ecològica i la col·laboració d'Ecoembes, com a reconeixement als municipis i ens locals Supramunicipals de l' estat Espanyol que hagin apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat. Cornellà ha estat el guanyador ex aequo en la categoria d'Educació Ambiental per l'actuació "Escoles i entorn, deu anys de treball en xarxa" amb la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Cornellà (XESCO).

En total són 17 els centres educatius a Cornellà que formen part de la plataforma XESCO, un espai d'intercanvi i reflexió sobre la pràctica educativa incorporant criteris socioambientals. Per millorar la sostenibilitat és important implicar les entitats socials, l'àmbit escolar i els ciutadans, és per això pel que les escoles han desenvolupat projectes conjunts d'educació ambiental (hort, espais verds o recursos educatius) treballant amb l'ajuntament i les  entitats naturalistes.

El premi a la Ciutat més sostenible se l'ha endut l'Ajuntament de Granada, i altres municipis premiats en aquesta setzena edició han estat: l'Ajuntament de Benidorm, en la categoria d'aigua; Cornellà i Almassora, en la categoria d'educació ambiental; Antequera i Consell Comarcal d'Osona, en la categoria d'energia; Palma de Mallorca i Cangas en la categoria de residus; Donostia-Sant Sebastià, en la categoria d'adaptació al canvi climàtic. També, s'ha reconegut a SAV en la categoria de cooperació publicoprivada a Sevilla.

Consulta tota la informació sobre els premis al web www.premiociudadsostenible.com