Al voltant d'un centenar de serveis mantenen el pols de la ciutat

En aquest temps de crisi la ciutat reacciona, es posa en marxa amb mecanismes i ressorts d'ampli espectre per donar respostes, per atendre a les famílias, a les persones grans, als joves, a la infància, a les persones dependents i als seus assistents, als grups més vulnerables. S'articula en definitiva, un entramat de serveis transversals per actuar de forma ràpida i eficaç.

En aquest procés el consens i la col·laboració d'entitats i agents socials és fonamental com a instrument que permet sumar esforços i recursos per ampliar els serveis a la ciutadania. Cornellà compta amb una sòlida experiència en fomentar la participació. Pactes socials com el de l'Ocupació o l'Habitatge, i fins i tot més recentment, amb l'"Acord Social contra la crisi" són exemples d'aquesta actitud de col·laboració i diàleg. De aquesta forma, la participació i implicació d'agents socials i econòmics es converteix en un instrument més de progrés social.

Inversió i més recursos

Tot això se suma a més al compromís del consistori de Cornellà d'impulsar polítiques socials proactives per a tots els col·lectius. Per això s'han posat en marxa fons socials i es destinen més de 15 milions d'euros aquest any a polítiques socials i educatives. Perquè l'objectiu és mantenir els serveis.

S'està fent un important esforç en millorar l'assistència a les persones grans amb serveis com ara  teleassistència, transport adaptat, atenció domiciliària, trasportar el menjar des dels comerços o les farmàcies, ajuts tècnics a la llar, entre moltes d'altres.

També l'educació és un altre segment de gran atenció. En aquest àmbit destaca el Pacte per l'Educació firmat el 2009 amb la Generalitat a través del qual s'incrementen els centres educatius i els recursos a la ciutat.

El reforç en l'àmbit econòmic també és important amb els ressorts d'ajuda a l'ocupació i als emprenedors a través de diferents recursos, amb itineraris personalitzats per als col·lectius a l'atur i amb la col·laboració permanent amb empreses per promoure la inserció laboral.

Els joves són també prioritat i els serveis, a més d'educatius, tenen el seu punt de referència en projectes d'investigació, reforç en secundària per a diferents matèries i orientació educativa.

En definitiva, un ampli ventall de recursos per a les famílies, per oferir respostes i donar alternatives en diferents circumstàncies, que es posen en marxa amb la implicació i participació d'entitats i organitzacions tant locals com supramunicipals.