Equips d'educadors cívics informen sobre civisme pels carrers de la ciutat

L'Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa una nova edició de la campanya "Cornellà pel Civisme" per fomentar accions de conscienciació i pedagogia entre la ciutadania, sobre la importància del manteniment i respecte de l'entorn urbà.

Per fer-ho, un any més, ha contractat persones en atur per formar equips d'educadors cívics que, durant l'estiu, tindran la missió de vetllar per la convivència als espais públics de la ciutat i millorar la cohesió social entre els mesos de juny isetembre. Els equips s'organitzaran per grups de dos i tres, i es mouran per diferents barris de la ciutat  de 9 a 14h i de 16 a 21h.

La seva tasca és principalment informativa i preventiva per tal de promoure el bon ús dels espais públics en l'època de major concurrència de persones als carrers, parcs i places de la ciutat, i sempre alerta per si detecten actuacions contràries a les ordenances municipals de convivència.

L'actuació dels Agents Cívics podrà ser per temes relacionats amb la tinença responsable de gossos, gestió de residus domèstics, mal ús del mobiliari urbà, jocs de pilota a les places i parcs... o recordar als més joves que poden fer ús dels patis de les escoles oberts per practicar activitats esportives durant les vacances escolars.

Cinc patis escolars obriran portes a l'estiu

Així mateix, un total de cinc escoles de la ciutat obriran les seves portes quan acabi el curs perquè els joves puguin tenir espais de joc segurs i pistes poliesportives disponibles per poder practicar esports. Les escoles que obriran portes seran Sant Ildefons, Ignasi Iglesias, Montserrat, Suris i Abat Oliba. Obriran de dilluns a diumenge de 17 a 20.30h del 25 de juny al 10 de setembre.

El departament municipal d'esports contracta monitors esportius per a dinamitzar les activitats esportives.

Cornellà pel Civisme