Cornellà avança cap a un model de ciutat sostenible i verda

Una d'elles és la reforma del primer tram del carrer del Avellaner, en el barri de Sant Ildefons. L'actuació consisteix a reurbanitzar l'entorn del bloc dels números 1-3-5, per a eliminar les escales contínues actuals i incorporar un sistema de rampes, amb un pendent màxim del 6%, per a fer més accessible tota la zona.
La nova configuració de l'espai serà molt més agradable i permetrà que hi hagi una graderia per a fomentar l'ús lúdic d'aquest tram del carrer, a més de mantenir la seva funció principal com a pas accessible.
D'altra banda, l'actuació als carrers Urgell i Empordà, en la Gavarra, és una de les més destacades que han començat aquest any dins del programa Cornellà Natura, amb un pressupost de 888.328,68 euros. És especialment notable perquè entre altres coses elimina l'obsoleta escala que enllaça el carrer Urgell amb la plaça Tàrrega, apostant per un recorregut mitjançant rampes, sense barreres arquitectòniques.
També aquest estiu han acabat les obres que han permès connectar la zona verda del carrer Montserrat Roig al parc del Canal de la Infanta. Aquesta reurbanització i millora de l'accessibilitat ha estat possible gràcies al recent soterrament de les torres elèctriques que hi havia hagut en la zona durant dècades.


Cornellà Natura premi Green Leaf
L'Ajuntament continuarà en aquest mandant impulsant el projecte Cornellà Natura amb l'objectiu d'impulsar la cohesió urbana i un equilibri entre mobilitat, sostenibilitat i socialització. En el darrer any han finalitzat diverses actuacions emmarcades en aquest projecte, integrades en els eixos verds mencionats: la remodelació de l'avinguda dels Alps, reduint un carril per sentit, i del parc de Rosa Sensat, transformat en un parc dedicat a la lectura; les reformes de l'avinguda de Pablo Picasso i de l'avinguda de Sant Ildefons, on s'han ampliat les voreres per fer-ne un espai més verd i amable; la renovació del parc de la Infanta, o la conversió en zona amb prioritat per als vianants del carrer Verge de Montserrat.


Aquest projecte va rebre l'any passat el premi Gree Leaf de la Comissió Europea, pel compromís de Cornellà en transformar-se en una ciutat realment sostenible dins d'una àrea metropolitana d'alta densitat, i que podria ser un model per a altres àrees urbanes compactes.
Dins d'aquest marc, també s'han impulsat projectes divulgatius a les escoles i activitats de sensibilització entre la població com el Dia de la Creativitat, la celebració de la Setmana de la Natura, i iniciatives com els Diumenges Sense Cotxes. De la mateixa manera, 4,1 km de carrers s'han senyalitzat com a espais de cohabitació entre bicicletes i cotxes, limitant la velocitat a 30 km/h, com a mesura de pacificació del trànsit. A més, Cornellà es troba dins de la Zona de Baixes Emissions que restringeix el trànsit a certs vehicles quan hi ha un episodi de contaminació ambiental.

Web Cornellà Natura