Cornellà diu prou a la violència envers les dones

Departament de Polítiques d'Igualtat

El passat 7 i 8 d’octubre, Cornellà va viure uns dies de consternació i dol en conèixer la mort d’una veïna per un cas de violència masclista, Cristina Ortiz Lozano, assassinada presumptament a mans de la seva exparella.  L’Ajuntament va fer un comunicat en senyal de rebuig davant qualsevol tipus de violència masclista i com a mostra de solidaritat amb la família, fent una crida a la conscienciació ciutadana.

La violència masclista, en qualsevol de les seves formes (física, psicològica, sexual, econòmica entre d’altres), representa un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones. En el que portem d’any, el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones ha atès 299 dones per violència masclista, de les quals 102 són casos nous del 2019.

En aquest context de sensibilització i denúncia, diferents col·lectius, el Consell Municipal de la Dona i l’Ajuntament de Cornellà han programat una sèrie d’actes amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. L’acte central serà la lectura del manifest reivindicatiu, el divendres 22 de novembre, a les 17.30 h, i comptarà amb la participació de la Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat (XAJI) dels instituts de Cornellà, els alumnes de primària de l’escola Antoni Gaudí i la Plataforma Ciutadana Contra la Violència Masclista.

PROGRAMA D’ACTES DEL 25N

Divendres 22 de novembre
COMMEMORACIÓ I LECTURA DEL MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES
Patronat Cultural i Recreatiu, 17.30 h

Diumenge 24 de novembre
VII MARXA ‘EL BAIX LLOBREGAT CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA’
Sortida: pl. de l’Església, 10.30 h

Dilluns 25 de novembre
CONFERÈNCIA SOBRE CIBERVIOLÈNCIA
Castell de Cornellà, 18.30 h

Dijous 28 de novembre
XERRADA-COL·LOQUI: LITERATURA I VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Castell de Cornellà, 18.30 h

Divendres 29 de novembre
ESPECTACLE DE DANSA
L’Auditori, 19.30 h