Una alumna de l'institut Esteve Terradas guanya el premi Dona TIC

Departament d'Educació

Anna Dacosta, estudiant de Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa i Ciberseguretat de l’Institut Esteve Terradas de Cornellà, ha rebut el Premi Dona TIC 2019, en la categoria de Formació Professional (FP), pel seu projecte TempoCat. En el desenvolupament del projecte hi van participar també l’estudiant Mayra Caballero i col·laboradors del Citilab, el laboratori d’innovació social i digital de Cornellà.

TempoCat recull les dades meteorològiques de la ciutat de Cornellà a través de la xarxa LoRA, connectada a la placa de programació lliure Whitecat, dissenyada al Citilab. El resultat: una web a través de la qual podem saber quina temperatura, humitat, hores de sol… tindrem a la ciutat.

Citilab col·labora habitualment amb els centres educatius de Cornellà i dona suport en el desenvolupament dels treballs de recerca i investigació als estudiants de la ciutat, amb la voluntat d’apoderar els joves i els docents tot dotant-los d’eines, recursos i metodologies de recerca oberta i posant en valor el seu coneixement a través de diverses activitats conjuntes.

Els Premis Dona TIC són una iniciativa organitzada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb l’objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.