Els usuaris posen un notable als parcs de Cornellà

Cornellà Natura

Els tres principals parcs de Cornellà: Can Mercader, Canal de la Infanta i Can Corts han obtingut un notable de mitjana segons la valoració global dels usuaris. Les dades es desprenen de la vuitena edició de l'enquesta realitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​entre els mesos d'abril i juny de 2019, amb quatre objectius definits: valorar la satisfacció dels usuaris, els hàbits de l'ús dels parcs, els grups de visita i les característiques sociològiques dels usuaris i el model de parc.

De les catorze variables analitzades, la tranquil·litat i la proximitat són les més ben valorades amb gairebé un 9 en els tres parcs. Altres aspectes que també han tingut una bona puntuació són l'ambient que es respira, el seu disseny i la jardineria.

La majoria d'usuaris enquestats destaquen que el principal motiu per anar a el parc és descansar i passejar, encara que també hi ha persones que aprofiten per passejar a l'gos, portar els nens a jugar i, en menor mesura, per practicar esport, sobretot al parc de Can Mercader.

Cornellà compta amb prop de 63,83 hectàrees de parcs i zones verdes distribuïdes per la ciutat, uns espais que s'estan reforçant mitjançant el projecte Cornellà Natura.

 

  ENQUESTA ALS USUARIS DELS PARCS METROPOLITANS (AMB)
     

 

  LA PERCEPCIÓ DE SEGURETAT AUGMENTA ALS 3 PARCS

En els tres parcs la valoració de la seguretat ha augmentat respecte l'enquesta d'edicions anteriors, principalment en els parcs de Can Corts i Canal de la Infanta on ha registrat un augment de gairebé dos punts, obtenint un 6,47 i un 6,81 respectivament. Al parc de Can Mercader la sensació de seguretat també millora unes dècimes i se situa en el notable amb un 7,52.
     
  CAN CORTS I CANAL DE L'INFANTA, ELS PARCS ESCOLLITS PER ANAR A LA TARDA

Els matins és el moment que trien la majoria d'usuaris per anar a el parc, sent el de Can Mercader el preferit en aquest horari. en canvi, a les tardes, els parcs de Can Corts i Canal de la Infanta compten amb més adeptes.
     
  LES ZONES INFANTILS DE CAN MERCADER OBTENEN UN 8,21

La zona de jocs infantils de Can Mercader ha pujat de nota respecte a l'última enquesta, i ha rebut una puntuació de 8,21. La valoració coincideix amb la renovació dels jocs infantils que es va fer l'any passat, on es va apostar per nous elements de fusta natural que s'integren en el paisatge, creant una passarel·la en forma de serp organitzada en 5 espais de joc i descans: zones d'equilibri i grimpar, gronxadors, tobogan, jocs de sorra i estructures d'animals de fusta. Una proposta renovada que estimula la motricitat, la destresa i l'exercici dels més petits.