Inauguració de l'exposició Indestructibles al Castell de Cornellà

Departament de Patrimoni

Aquest dijous 6 de febrer s'inaugura al Castell de Cornellà l'exposició fotogràfica Indestructibles, a partir de les 19.30 hores. Indestructibles és una mostra que recull les històries de superació i resiliència d’onze infants de deu països diferents de l’Àfrica. Aquests nens i nenes viuen situacions adverses, però aconsegueixen tirar endavant les seves vides amb esforç i perseverança. La mostra s’allunya del victimisme i presenta aquestes històries des d’un punt de vista optimista.

Indestructibles és el resultat de dos anys de feina del periodista i veí de Cornellà, Xavier Aldekoa; i del fotògraf, Alfons Rodríguez. L’exposició forma part del projecte Indestructibles. Una mirada a la generación del futuro de África que els autors volen completar amb l’edició d’un llibre de textos i un altre de fotografies i un documental. Un projecte que “busca anar més enllà de la ferida i presentar històries de nens africans com a protagonistes actius de les seves vides i que, gràcies a la seva capacitat de superació i fortalesa, es regiren davant el seu destí”, segons explica el web del projecte.

Xavier Aldekoa ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l'Àfrica, ha cobert com a periodista nombrosos conflictes i temes d'abast social a gairebé tot el continent. Autor de diversos llibres, és també corresponsal de La Vanguardia a Àfrica des de fa més d'una dècada, membre de la productora social i independent Muzungu i cofundador de la revista 5W. Alfons Rodríguez és fotoperiodista i realitzador documental, amb experiències de treball a un centenar de països.

Indestructibles es podrà visitar al Castell fins a l'1 de març, de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 17 a 20 hores; i també el diumenge, de 10 a 14 hores.Visita el web Indestructibles