Avancen les obres de la biblioteques de Fontsanta-Fatjó i d'Almeda

Ciutat de la lectura

A principis de 2018 van començar les obres de construcció de la biblioteca de Fontsanta-Fatjó i uns mesos més tard les de la d’Almeda, dues biblioteques que comencen a prendre forma i que estaran enllestides a principis de 2021. L’objectiu és que els nous espais esdevinguin un punt de trobada per als veïns i veïnes del seu respectiu barri i que facilitin la inclusió social i l’accés a la informació, i on la lectura sigui l’eix de les múltiples activitats que s’hi desenvolupin. Les dues  biblioteques disposaran d’espais que seran oberts les 24 hores del dia per utilitzar-los, per exemple, com a aules d’estudi.

Amb la posada en marxa d’aquests dos nous equipaments, Cornellà tindrà 5 biblioteques. Actualment la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC) està formada per tres equipaments: la Biblioteca Central, que és cap de la xarxa, i les biblioteques de proximitat Marta Mata i Sant Ildefons.

 

  BIBLIOTECA DE FONTSANTA-FATJÓ, UN ESPAI DE LECTURA AL PARC
La biblioteca de Fontsanta-Fatjó té la peculiaritat que estarà situada al parc del Canal de la Infanta, i per tant s’ha dissenyat amb grans vidrieres per obrir-la a l’espai natural i el paisatge, a més de preveure un espai exterior però vinculat a l’edifici, amb capacitat per a 60 persones i destinat a realitzar actes i activitats a l’aire lliure relacionats amb la lectura. L’edifici tindrà una superfície útil total de 1.011 metres quadrats i tindrà dues entrades: una a la planta superior, que donarà a la carretera de Sant Joan Despí, i l’altra a la planta inferior, que donarà al parc.
     
  BIBLIOTECA D’ALMEDA, UN ESPAI POLIVALENT DE BARRI
L’edifici, que s’ubicarà al costat del Casal d’Avis, tindrà una superfície útil de 970 metres quadrats dividits en dues plantes, amb espais polivalents i aules diverses amb comparticions mòbils que permetran redistribuir els ambients segons les necessitats del moment. La biblioteca tindrà un disseny molt funcional, de manera que s’integri en l’espai públic i els usuaris puguin gaudir de la lectura tant a l’interior com a l’exterior de les instal·lacions.