Revolver místico para renacer en la maternidad - Exposició d'Agustín Santoyo i Anna Nin a l'Espai d'Art Moritz

“(…) Morí para renacer en ti, madre”

 

Amb aquestes paraules l'artista escènica de Cornellà Anna Nin i l'artista visual mexicà Agustín Santoyo, ens submergeixen en una espiral colorista i intimista sobre la creació. “Revolver místico para renacer en la maternidad” sorgeix del procés personal de la parella en la gestació i naixement de la seva filla primogènita Nina.

Agustín Santoyo, a través d'un conjunt d'obres autobiogràfiques en acrílic sobre tela i tinta xinesa sobre paper de cotó, ens retrata les sensacions viscudes durant l'acompanyament en les 36 hores de part de la seva companya i que van donar a llum a la seva filla Nina. Santoyo va més enllà de la tela i multiplica els colorits patrons dels seus quadres, els quals ens remeten a la cultura popular i artesanies de la seva terra mare, en els murs i sostres de l'espai expositiu que habita.

De tornada a la seva localitat natal, Anna Nin ens presenta a través dels seus textos autobiogràfics i una acció performàtica, les pors silenciades que emergeixen en el viatge de la maternitat.

Una experiència en la qual l'espectador podrà vivenciar aquesta dansa a temps i contratemps entre vida i mort; i tornar-se còmplice d'aquest esquinçament ancestral en què tot, es cobreix de mare.

 

L'exposició es podrà visitar a l'Espai d'Art Moritz de l'10 de març a el 24 d'abril de 2020 i, a més, comptarà amb tot un seguit d'activitats relacionades amb ella, totes d'accés lliure.

 

Dimarts 10 de març, 19: 00h

inauguració:

Visita guiada a càrrec de l'artista plàstic Agustín Santoyo.

Performance amb Anna Nin (direcció i interpretació), Matías Inzunza Osorio (guitarra), Adriano Galante Sánchez (disseny de so) i Cor de Veus de Mars de Cornellà de Llobregat.

 

Dijous 26 de març, 17: 30h

Cos, pintura i llegenda familiar

Taller d'art en família a càrrec d'Agustín Santoyo.

Requereix inscripció prèvia.

 

Dimarts 21 d'abril, 18: 00h

Art i feminitat

Visita guiada i col·loqui.

 

DESCARREGA EL PROGRAMA

 

Inscripcions i més informació:

AJUNTAMENT DE CORNELLÀ DEPARTAMENT DE CULTURA

TEL. 93 377 12 feb (EXT. 1480)

CULTURA@AJ-CORNELLA.CAT

 

VOLS ESTAR SEMPRE BEN INFORMADA DE L’ACTIVITAT CULTURAL DE CORNELLÀ?

Subscriu-te al Butlletí setmanal de Cultura Cornellà.

- Segueix a @culturacornella a les xarxes socials. (Facebook, Instagram i Twitter)