Els serveis d'ocupació continuen actius per via telefònica o telemàtica

Durant la situació provocada per l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Cornellà manté en funcionament els seus serveis d'ocupació, tot i les restriccions necessàries que ha calgut aplicar.

D'aquesta manera, han quedat suspeses totes les activitats i atenció individual, per tant els projectes d'inserció i formació laboral també estan suspesos de forma temporal. Ara bé, el personal tècnic segueix informant als usuaris/es vinculats a algun dels projectes a mesura que la situació avanci, i per resoldre qualsevol dubte relacionat amb la seva situació laboral.

La Borsa d'Ocupació Municipal segueix activa, i tot i no poder realitzar les habituals entrevistes individuals d'accés, les persones interessades poden enviar formulari i un tècnic/a s'hi posarà en contacte per tal de realitzar entrevista telefònica.

https://tramits.cornella.cat/Fitxa.aspx?codiTramit=30003 (Fitxa amb la informació i enllaç per iniciar sol·licitud online)

El Servei d'intermediació laboral continua actiu de forma telemàtica. Aquelles empreses que durant aquests dies necessiten incrementar la seva plantilla per ser un dels sectors de treball intensiu en aquest moment, poden enviar el full amb les dades de l'oferta i un tècnic/a de Borsa s'hi posarà en contacte.

https://tramits.cornella.cat/Fitxa.aspx?codiTramit=30004 (Fitxa amb la informació i enllaç per iniciar sol·licitud online)

 

Servei d'Ocupació de Catalunya i Servicio Público de Empleo Estatal

Pel que fa a l'Oficina de Treball de la Generalitat de Cornellà de Llobregat, no ofereix atenció presencial però si atén de forma telefònica. Per a qualsevol dubte podeu trucar al: 933 75 23 61.

Des de dilluns 30 de març el SOC va posar en funcionament un telèfon gratuït 900 800 046, a través del qual es poden tramitar altes com a demandant d'ocupació o fer consultes relacionades. També es va iniciar la possibilitat d'alta com a demandant d'ocupació mitjançant la complementació d'un formulari web que trobareu al següent enllaç.

Per a qualsevol gestió relacionada amb prestacions d'atur es pot trucar al telèfon 93.619.09.98 del Servicio Público de Empleo Estatal o contactar a través del web www.sepe.es

A continuació, us informem de les novetats en les gestions del SOC i SEPE durant l'alerta sanitària, així com de diverses mesures recollides al RD 8/2020, que depenen d'aquests dos serveis. Consulteu als telèfons indicats per a qualsevol aclariment.

L'Oficina de Treball de la Generalitat de Cornellà de Llobregat, no ofereix atenció presencial però si atén de forma telefònica. Qualsevol dubte podeu trucar al: 933 75 23 61

Diferents tràmits com la renovació de la demanda, els pagaments de la renda garantida, la pròrroga de subsidis i les declaracions anuals de persones majors de 52 anys es realitzaran d'ofici, sense que la persona usuària faci cap actuació.

Per a qualsevol gestió relacionada amb prestacions d'atur es pot trucar al telèfon 93.619.09.98 del Servicio Público de Empleo Estatal o contactar a través de la web www.sepe.es

Es garantiran els drets de les persones beneficiàries i sol·licitants de prestacions. No es tindran en compte els terminis establerts per sol·licitar les prestacions, de forma que no es perjudiqui cap dret. Els tràmits relacionats amb prestacions es poden fer de forma telemàtica tal i com estableix la web del SEPE i telefònicament al 93.619.09.98.

Les inscripcions com a demandant d'ocupació i les renovacions de la demanda d'ocupació queden automàticament prorrogades i/o es realitzaran d'ofici si prèviament havia estat inscrit el demandant. En cas de ser la primera inscripció es podrà realitzar el tràmit telefònicament al número de telèfon de l'OTG de Cornellà de Llobregat: 933 75 23 61

En el cas de les tramitacions relacionades amb la Renda Garantida de Ciutadania també queden automàticament prorrogats tots els terminis, per la qual cosa es continuaran pagant les prestacions de forma automàtica

Els terminis administratius queden suspesos i per tant qualsevol tràmit que hagi de realitzar diferent als anteriors es pot posposar a la finalització de l'estat d'alarma.

D'acord amb les instruccions del SEPE si la vostra empresa ha presentat un ERTO, les persones treballadores afectades no hauran de presentar la sol·licitud de prestació per desocupació, ni demanar cita prèvia al SEPE, la vostra empresa s'encarregarà de tots els tràmits. Si mai heu estat inscrits com a demandant d'ocupació heu de fer la inscripció a la pàgina web del SOC: https://serveiocupacio.gencat.cat/ca/cercar-feina/demanda-docupacio/inscripcio-com-ademandant-docupacio/covid19/index.html

Mesures protecció a empreses i treballadors/es en actiu i aturats/es RD (RD 8/2020, de 17 de marzo)
- Moratòria en el pagament de quotes a la Seguretat Social a les empreses per evitar acomiadaments.
- Afavorir i facilitar el teletreball.
- Prestació per desocupació garantides per a aquells/es treballadors/es que es vegin afectats/des per un ERTO, tot i que no tinguin temps suficient cotitzat.
- S'agilitza el procediment de tramitació per a l'autorització dels ERTO, per tal de conservar al màxim la ocupació un cop finalitzada la crisi sanitària.
- Línies de crèdit ICO per a Pime's per tal que puguin fer front a la reducció de la seva activitat.