Campanya de donació de sang a Cornellà entre el 28 de març i l’1 d'abril

El Banc de Sang i de Teixits portarà a terme una campanya de recollida de sang entre el 28 de març i l'1 d'abril al Centre Cultural Joan N. Garcia Nieto (c. Mossèn Andreu, 13-19). L'horari d'atenció serà de 10h a 14h i de 16.30h a 20h.

Per causa de les mesures de prevenció del Coronavirus, si vols ser donant, has de demanar cita prèvia a través d'aquest enllaç https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/

Aquesta iniciativa és especialment important aquests dies perquè degut a les mesures de prevenció del COVID-19 i al confinament de la població, les existències de sang estan baixant de manera destacada, tot i que la necessitat de sang es manté en els hospitals. Les mesures de les autoritats sanitàries per a fer front l'expansió del Coronavirus han provocat un descens de les donacions de sang.

El tancament d'espais públics i privats, escoles i universitats on s'havien de celebrar campanyes de donació, juntament amb la limitació de moviment de la ciutadania, que només pot sortir al carrer per a qüestions indispensables, ha fet que la donació de sang s'hagi vist afectada. De tota manera, la donació s'inclou entre les accions imprescindibles que podeu fer durant aquests dies.

Per a poder donar sang, cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 kg i estar saludable. Per la situació actual, s'han determinat noves mesures de prevenció i de seguretat en els espais de donació. El metge o metgessa prendrà la teva temperatura amb un termòmetre abans de la donació, la distància mínima entre els professionals sanitaris i la resta de persones serà de més d'un metre i tots els sanitaris portaran mascareta i guants.