Cornellà avança i entra en la fase 1 de desconfinament

Des d'aquest dilluns 25 de maig Cornellà de Llobregat ha entrat en la fase 1 del desconfinament, i es van aixecant algunes de les mesures més restrictives imposades per prevenir contagis i contenir l'epidèmia de la COVID-19.

El Govern Central ha establert una sèrie de mesures generals per a aquesta fase, en la qual està inclosa Cornellà junt amb tota la regió sanitària de l'Àmbit Metropolità Sud. De tota manera, tant el govern autonòmic com el mateix ajuntament poden incloure especifitats en alguns detalls de la desescalada.

Normes generals

Per ara, els moviments estan restringits dins de la mateixa regió sanitària. Es permeten les reunions de fins a 10 persones, i que viatgin al mateix cotxe tota la unitat familiar.

Els comerços de menys de 400 metres quadrats poden obrir, sense necessitat de cita prèvia, i amb condicions pel que fa a l'aforament màxim i les mesures de seguretat. I poden obrir també les terrases de bars i restaurants, però al 50% de la seva capacitat.

El transport públic també recupera la normalitat. Això sí, cal mantenir les mesures de seguretat habituals: portar mascareta higiènica (tant al transport públic, com en espais públics tancats, o també oberts si no és possible mantenir la distància mínima de seguretat entre persones), així com les recomanacions de rentar-se freqüentment les mans.

La Guàrdia Urbana segueix vetllant pel compliment de les mesures indicades, que són per a la protecció de tothom, i imposant les sancions establertes si és necessari.

 

Mesures de l'Ajuntament de Cornellà

L'Ajuntament de Cornellà també segueix prenent mesures per adequar-se al procés de desescalada i de tornada progressiva a la normalitat.

  • Està adaptant els llocs de treball amb més mesures de protecció i protocols de seguretat.
  • Com fins ara, es manté la senyalització extraordinària en compliment de les mesures de distanciament, i es mantenen, les tasques de neteja i desinfecció de l'espai públic. S'han obert tots els accessos als parcs municipals.
  • També s'ha obert de nou el cementiri municipal, de dilluns a diumenge, de 9.00 a 14.00 hores.
  • En serveis socials, es reprèn l'atenció presencial a les persones usuàries en casos imprescindibles.
  • En educació, es desinfecten i condicionen els centres escolars en previsió de la seva progressiva obertura.
  • En activitats i restauració, s'amplien els equips de seguiment per garantir que s'adequen a la normativa els comerços oberts i les limitacions pel que fa a les terrasses. Per ara, no tornen els mercats a l'aire lliure.
  • En l'àmbit cultural, s'estan preparant les biblioteques per a poder obrir-les el 2 de juny, també amb les mesures necessàries, i atendran amb un terç del personal habitual. També s'està treballant en poder fer una celebració limitada de la festa major.
  • I en esport, per ara, els equipaments de titularitat municipal continuaran tancats, encara que es treballa en un protocol per permetre la tornada del primer equip de la UE Cornellà als entrenaments.