Cornellà segueix en la fase 1 de desescalada però s'amplia la mobilitat a tota l'àrea metropolitana

Des del dilluns 25 de maig Cornellà de Llobregat és a la fase 1 del desconfinament, i es van aixecant algunes de les mesures més restrictives imposades per prevenir contagis i contenir l'epidèmia de la COVID-19.

El Govern Central ha establert una sèrie de mesures generals per a aquesta fase, en la qual està inclosa Cornellà junt amb tota la seva regió sanitària. De tota manera, tant el govern autonòmic com el mateix ajuntament poden incloure especificitats en alguns detalls de la desescalada.

Des de l'1 de juny, s'ha decidit unir en una sola regió sanitària Barcelona i la seva àrea metropolitana: el Barcelonès, el Baix Llobregat (on està inclosa Cornellà), el Vallès i part del Maresme. L'Ajuntament de Cornellà havia reclamat aquesta mesura per facilitar la mobilitat dels veïns i veïnes de la ciutat.

Normes generals

Els moviments estan restringits dins de la mateixa regió sanitària (ampliada a Barcelona i la seva àrea metropolitana des de l'1 de juny).

Es permeten les reunions de fins a 10 persones, i que viatgin al mateix cotxe tota la unitat familiar.

Els comerços de menys de 400 metres quadrats poden obrir, sense necessitat de cita prèvia, i amb condicions pel que fa a l'aforament màxim i les mesures de seguretat. I poden obrir també les terrases de bars i restaurants, però al 50% de la seva capacitat.

Continuen vigents les franges horàries restringides per a passejar o fer esport.

El transport públic també recupera la normalitat.

Això sí, cal mantenir les mesures de seguretat habituals: portar mascareta higiènica (tant al transport públic, com en espais públics tancats, o també oberts si no és possible mantenir la distància mínima de seguretat entre persones), així com les recomanacions de rentar-se freqüentment les mans.

La Guàrdia Urbana segueix vetllant pel compliment de les mesures indicades, que són per a la protecció de tothom, i imposant les sancions establertes si és necessari.

Mesures de l'Ajuntament de Cornellà

L'Ajuntament de Cornellà també segueix prenent mesures per adequar-se al procés de desescalada i de tornada progressiva a la normalitat.

  • Està adaptant els llocs de treball amb més mesures de protecció i protocols de seguretat.
  • Com fins ara, es manté la senyalització extraordinària en compliment de les mesures de distanciament, i es mantenen, les tasques de neteja i desinfecció de l'espai públic. S'han obert tots els accessos als parcs municipals.
  • També s'ha obert de nou el cementiri municipal, de dilluns a diumenge, de 9.00 a 14.00 hores.
  • En serveis socials, es reprèn l'atenció presencial a les persones usuàries en casos imprescindibles.
  • En educació, es desinfecten i condicionen els centres escolars en previsió de la seva progressiva obertura.
  • En activitats i restauració, s'amplien els equips de seguiment per garantir que s'adequen a la normativa els comerços oberts i les limitacions pel que fa a les terrasses. Per ara, no tornen els mercats a l'aire lliure.
  • En l'àmbit cultural, les biblioteques han tornat a obrir el 2 de juny, també amb les mesures necessàries, i atendran amb un terç del personal habitual. També s'està treballant en poder fer una celebració limitada de la festa major.
  • I en esport, per ara, els equipaments de titularitat municipal continuaran tancats, encara que es treballa en un protocol per permetre la tornada del primer equip de la UE Cornellà als entrenaments.