Cornellà entra a la fase 2 del desconfinament

Des del dilluns 8 de juny Cornellà de Llobregat és a la fase 2 del desconfinament, que amplia l'aixecament d'algunes de les mesures destinades a prevenir contagis i contenir l'epidèmia de la COVID-19.

El Govern Central ha establert una sèrie de mesures generals per a aquesta fase, en la qual està inclosa Cornellà junt amb tota la seva regió sanitària. De tota manera, tant el govern autonòmic com el mateix ajuntament poden incloure especificitats en alguns detalls de la desescalada.

Normes generals

Ja es permet l'obertura de tots els locals i establiments comercials minoristes. També dels centres comercials, però amb l'aforament limitat al 40% i prohibint la permanència en zones comunes o àrees recreatives. Continua havent-hi limitacions específiques per poder garantir una distància mínima de 2 metres entre els clients.

Als bars i restaurants, ja es pot consumir dins el local, però amb l'aforament limitat al 40%. I les terrasses a l'aire lliure continuen limitades al 50% de la seva capacitat.

S'eliminen les franges horàries restringides per a passejar o fer esport.

Els moviments es mantenen restringits dins de la nostra regió sanitària (ampliada a Barcelona i tota la seva àrea metropolitana des de l'1 de juny). 

Es permeten les reunions de fins a 15 persones.

Això sí, cal mantenir les mesures de seguretat habituals: portar mascareta higiènica (tant al transport públic, com en espais públics tancats, o també oberts si no és possible mantenir la distància mínima de seguretat entre persones), així com les recomanacions de rentar-se freqüentment les mans.

Mesures de l'Ajuntament de Cornellà

L'Ajuntament de Cornellà també segueix prenent mesures per adequar-se al procés de desescalada i de tornada progressiva a la normalitat. 
  • La Guàrdia Urbana continua fent seguiment i control de les diferents disposicions establertes en matèria de mobilitat de persones i de vehicles. També es continua fent seguiment de les mesures vigents en establiments comercials i terrasses.
  • Es mantenen les tasques de neteja i desinfecció dels espais públics.
  • Les tres biblioteques estan en funcionament des del 2 de juny, en horari de 15.30 a 20.30 hores, restringint la seva activitat al préstec de llibres.
  • Des del 8 de juny, obre l'Escola Municipal d'Educació Especial Virolai. L'assistència de l'alumnat és voluntària, i es mantindrà una ratio de 5 alumnes per grup.
  • Per ara, no obren les escoles bressol municipals.