Gaudeix la revetlla de Sant Joan respectant els consells de seguretat per la Covid-19

Ara que Cornellà, així com la resta del territori català, es troba en l'estat de represa després de l'estat d'alarma pel coronavirus, la nit del 23 de juny es podrà celebrar la revetlla, però seguint els consells preventius per a evitar el contagi del virus. En aquest sentit, l'Ajuntament de Cornellà dona una sèrie consells bàsics per a tenir una festa amb la màxima seguretat. 

Es recomana continuar amb l'ús de la mascareta i rentar-se de manera freqüent les mans, evitant l'ús del gel hidroalcohòlic o d'altres productes inflamables, si manipuleu pirotècnia. 

Si es fa una petita festa a casa, es recomana que sigui amb els nostres familiars o amics més propers en grups reduïts, d'un màxim de 20 persones, per a evitar la multiplicació de possibles cadenes de contagi. A més, recordeu que les festes multitudinàries a l'espai públic estan prohibides.

Pel que fa a l'ús de productes pirotècnics, assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics en un establiment autoritzat, no us guardeu petards a les butxaques, i llegiu les instruccions de cada article.

En el moment d'encendre els petards:

  • No subjecteu els petards amb les mans.
  • No poseu els petards a prop de la cara ni del cos.

  • Utilitzeu mitjans segurs per a encendre el material pirotècnic: metxes i similars.

  • Enceneu sempre la metxa per l'extrem, perquè us doni temps d'enretirar-vos.

  • Si un petard no s'encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

  • No llanceu mai petards contra ningú.

  • No talleu el tro final de les traques, poden explotar amb violència.

  • No fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal.

Recordeu que els coets no es poden encendre a menys de 500 metres de zones boscoses ni a l'interior de les cases. També està prohibit llençar petards des de balconades o finestres i eviteu que hi hagi líquids inflamables, com gel hidroalcohòlic, a la vora. La nit de Sant Joan es demana recollir la roba estesa i els tendals, a més de tancar portes i finestres.

  Consells web 'Revetlles amb precaució'