Targetes moneder per gastar als comerços de Cornellà

Amb l'objectiu de dinamitzar el comerç a la ciutat, l'Ajuntament de Cornellà posarà en circulació 10.000 targetes-moneder per un import total d'1.000.000 d'euros, dels quals 300.000 els aportarà el mateix Ajuntament. Cada targeta tindrà un valor de 100 euros, i qui la compri podrà adquirir-la per 70 euros. La diferència, 30 euros, correspon a l'aportació de l'Ajuntament, que ha posat en marxa aquesta campanya amb la col·laboració de l'empresa municipal Procornellà.

Es tracta d'una mesura de suport al comerç de proximitat inclosa en el pla municipal per afrontar les conseqüències de la Covid-19. No té cap cost per als establiments comercials, que únicament s'hauran d'inscriure al web http://compracornella.cat abans del 31 de juliol, i reunir certs requisits: principalment, estar ubicats físicament al terme municipal de Cornellà, i tenir 10 treballadors com a màxim, ja que es tracta d'una mesura adreçada al petit i mitjà comerç, per la qual cosa també s'exclouen les filials de grans firmes o franquícies.

Des d'aquesta setmana es distribueix un díptic informatiu per informar tots els establiments comercials de la ciutat de la campanya. Els comerços interessats en adherir-s'hi poden trucar al telèfon 93 474 02 02 (extensió 1404) o enviar un correu a compracornella@procornella.cat per a més informació.

Les targetes-moneder podran ser adquirides per part de la ciutadania a partir del mes de setembre al mateix web http://compracornella.cat, una per persona, i es podran recollir en un dels punts de la ciutat habilitats a aquest efecte. Els 100 euros de cada targeta es podran gastar en qualsevol dels comerços de Cornellà que s'hagin adherit a la campanya.

Pla per afrontar les conseqüències de la crisi de la Covid-19

L'Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa un Pla municipal per a garantir la protecció social de les persones dotat inicialment amb 2.777.500 euros per a afrontar els efectes de la Covid-19 a la ciutat. El bloc destinat a les PIMES i comerços cornellanencs disposa de 630.000 euros i inclou, a més d'aquestes targetes moneder, un fons per a ajudar a complementar despeses extraordinàries realitzades pel comerç de proximitat per afrontar la pandèmia (dotat amb 240.000 euros), i la creació d'una plataforma 'market-place' i d'un servei de logística, per impulsar el comerç local en la seva orientació a la compra online i al servei a domicili (dotat amb 90.000 euros). També es reforcen programes existents com la Quota 0, el pla d'ocupació 6+6, o els programes d'assessorament energètic.

Altres propostes adreçades als negocis locals

En aquests moments, a més, l'Ajuntament juntament amb l'empresa Ecoserveis, ha posat en marxa un servei de suport i d'assessorament a petites i mitjanes empreses i comerços de la localitat per ajudar a reduir els costos fixos dels subministraments. A través del servei, se'ls informarà de les mesures excepcionals, aprovades pel Govern durant l'estat d'alarma relacionades amb subministres bàsics. Aquest assessorament estarà actiu fins el 20 de juliol i les persones que estiguin interessades a beneficiar-se de la iniciativa, poden enviar un mail a l'adreça electrònica PIMESCOVID19@ecoserveis.net o trucar al telèfon 93 459 00 22.

Agraïment al petit comerç de Cornellà pel seu esforç durant la crisi

L'Ajuntament de Cornellà ha publicat un vídeo d'agraïment al sector comercial de la ciutat per l'esforç que ha hagut de fer durant la crisi del Covid-19, una part fent un sobre esforç en horaris i nous serveis adaptant-se a la situació, i uns altres perquè han estat obligats a tancar durant setmanes o mesos i ara, l'avenç de la desescalada els permet tornar a obrir la persiana.