Limitacions i recomanacions a Cornellà de Llobregat per evitar contagis de la COVID-19

El Govern de la Generalitat ha demanat a tots els ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona que es quedin a casa si no és "imprescindible", almenys durant quinze dies. Aquestes indicacions s'emmarquen en l'activació de la fase d'emergència del PROCICAT, en haver detectat un important augment de contagis de la COVID-19 en alguns municipis.

Es recomana a la població limitar els desplaçaments; romandre al seu domicili, i limitar la circulació per les vies d'ús públic. El més important, però, és seguir respectant les mesures higièniques de protecció individual i col·lectiva establertes des de fa setmanes: és a dir, ús obligatori de la mascareta als espais públics, distància física mínima sempre que sigui possible, i rentar-se les mans amb freqüència.

Reunions de persones i visites

  • Prohibició de fer reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit públic com en el privat.
  • Es prohibeixen les visites a les residències de gent gran.

Es recomana no sortir de casa

  • Recomanació de no sortir de casa si no és per realitzar activitats essencials, com ara rebre assistència sanitària, desplaçar-se a la feina, per comprar productes de primera necessitat, com els d'alimentació. També per cuidar els horts propis, per anar a entitats financeres i per causes de força major.

Restauració

  • Es permetrà l'obertura de bars i restaurants amb l'aforament a l'interior limitat al 50%, sense possibilitat del consum en barra, i que a les terrasses hi haurà d'haver dos metres entre taules i grups de taules.

Comerços

  • Pel que fa als comerços no essencials, es recomana demanar-hi cita prèvia.
  • Tots els establiments hauran d'incrementar les mesures de precaució i higiene a l'interior dels locals.

Tancament de locals

  • Tancament de locals d'oci, discoteques, sales de festes i gimnasos. Se suspenen les activitats culturals, els espectacles públics, les activitats recreatives, esportives i d'oci nocturn.

Romandran oberts

  • Les biblioteques i els museus romandran oberts i es mantindran els casals i les colònies d'estiu.

Aquestes limitacions seran vigents durant quinze dies a partir del 17 de juliol, per mirar de contenir l'augment de contagis, que a l'àrea metropolitana ha estat especialment significatiu en alguns barris de Barcelona i l'Hospitalet. Es tracta d'un petit pas enrere en les mesures de normalització de la vida quotidiana per intentar contenir el contagi del virus de la COVID-19, i evitar tornar a prendre mesures més estrictes. Més informació.

L'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat també ha fet una crida a la ciutadania perquè respecti aquestes noves mesures, ja que per poder tornar el més aviat possible a la nova normalitat és fonamental actuar amb responsabilitat i amb l’estricte compliment de les mesures higièniques i de seguretat.

Recordeu que, amb caràcter general, l'Ajuntament va aprovar el mes de juny la suspensió dels actes a l'espai públic i en instal·lacions municipals, amb caràcter general, fins al proper 31 d'agost. Aquesta suspensió afecta tant actes institucionals públics, com actes, festes i concentracions privades a l'espai públic o les instal·lacions municipals.

Activitats de fitness i piscines

El servei esportiu d'entrenament personal i fitness al Parc Esportiu Llobregat i al Complex Aquàtic i Esportiu Can Mercader ha quedat suspès des del 20 de juliol, donant compliment a la resolució de la Generalitat. També s'ha suspès el servei de la piscina de Can Millars.

Tal i com estableix la normativa, es mantenen en servei les activitats de Campus i Casal esportiu, i també es manté el servei de piscina exterior d'estiu a Can Mercader, tot i que amb l'aforament reduït. Els abonats poden accedir amb normalitat mitjançant la porta d'accés a piscina exterior, fent la reserva prèvia a aquesta web.

L'Ajuntament de Cornellà, en el marc de la resolució de la Generalitat, ha sol·licitat poder obrir els gimnasos públics i privats de la ciutat, els parcs infantils recreatius privats, les instal·lacions esportives municipals i l'activitat del trenet, ja que en les darreres setmanes s'han adaptat a les mesures de seguretat establertes.