Els casals socials d’estiu atendran aquest any prop de 250 menors

L’Ajuntament de Cornellà disposa de la col·laboració d’entitats de la ciutat per a posar en marxa, un any més, els casals socials d’estiu. Aquest 2020, la iniciativa estarà adreçada a prop de 250 menors d’edat en situació de vulnerabilitat per a què durant els mesos de juliol i agost tinguin accés a activitats de lleure i a una alimentació saludable i equilibrada, serveis als quals normalment no podrien accedir per raons econòmiques.

Durant el mes de juliol, aquest servei social s’inclou a l’oferta dels casals i campus de la ciutat. A l’agost, hi haurà dues propostes inclusives: les colònies de Can Padró i el Casal de Sant Ildefons. Les colònies de Can Padró,  organitzat per membres de diferents entitats del barri i gestionat per l’esplai Mowgli amb el suport econòmic de l’Ajuntament, té previst acollir a l'entorn de 75 infants per anar de colònies. El Casal Sant Ildefons, gestionat pel Club Infantil i Juvenil Sant Feliu-Sant Ildefons amb el suport  d’altres entitats, acollirà un total de 60 infants de Cornellà i oferirà diferents activitats socio-educatives, de lleure.  En aquests dos casals també es donen cobertura a les necessitats diàries alimentàries dels infants per a complir els objectius de prevenció i treball socio-educatiu.

Durant els mesos d’estiu, l’Ajuntament continua donant suport a totes les famílies dels infants que es troben en una situació més desfavorida oferint al voltant de 90 àpats equilibrats i saludables diaris.

Els Casals socials tenen un caire inclusiu a través dels quals es pretén garantir la continuïtat d’una alimentació saludable i oferir una alternativa socio-educativa per als menors i per a les seves famílies que es troben en situació de vulnerabilitat.