Campanya "A l'aigüera, mai més oli usat"

L’oli de cuina usat és un residu que, separat i gestionat de forma adequada, es pot convertir en un nou recurs, com pot ser biodièsel. En canvi, l’oli que s’aboca a l’aigüera pot provocar embussaments i embrutiments en canonades, increment dels costos de depuració de les aigües residuals a les depuradores i un impacte negatiu als ecosistemes aquàtics.

Durant les properes setmanes, l'Ajuntament de Cornellà instal·larà punts informatius als mercats municipals per reforçar la conscienciació ciutadana sobre la necessitat de recollir i llençar correctament l'oli de cuina usat.

  • 8, 9 i 10 d’abril al Mercat Marsans
  • 15, 16 i 17 d’abril al Mercat de Sant Ildefons
  • 22, 23 i 24 d'abril al Mercat Centre

En tots tres casos, l'horari serà dijous i dissabte de 10 a 14 h., i divendres de 16 a 20 h.

 

On s'ha de portar l'oli de cuina usat?

A Cornellà aquest residu es recull de forma separada a diferents punts de la ciutat, com a les deixalleries, fixa i mòbil, a les Re-Parades (quioscos de recollida de residus), al Centre Cívic Sant Ildefons i al mercat Centre, i a més els alumnes d'algunes escoles que participen al projecte Oliklak el poden dur al seu centre educatiu.

Per facilitar el seu emmagatzematge a casa, es pot demanar un pot per la recollida d’oli a qualsevol dels punts indicats. També tindreu l’oportunitat d’adquirir-ne un als punts informatius que s’instal·laran a les portes dels mercats municipals.

 

Més informació