Celebració dels 25 anys del Consell de la Dona
El dijous 25 de març té lloc a L'Auditori de Cornellà l'acte oficial de commemoració del 25è aniversari del Consell Municipal de la Dona. Emmarcat en totes les activitats vinculades a la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, per causa de les restriccions a què obliga la pandèmia de Covid-19, l'accés estarà limitat a les entitats que formen part del Consell.
De fet, la commemoració s'havia de fer el març de 2020 però va quedar suspesa per la declaració de l'estat d'alarma. Un any després, així, el Consell celebra vint-i-sis anys, alhora que realitza un homenatge a les persones que el van impulsar, així com al paper de totes les dones que a través de les diferents entitats n'han format part al llarg de tot aquest període. L'acte especial de commemoració del 25è aniversari inclourà una breu representació teatral a càrrec de l'entitat MicroCornellàTeatre, així com un concert amb dones cantautores de Cornellà, Alexandra Larios, Carla Collado, Charlotte i Sara Alva.

Un consell pioner a Espanya
A la primavera de 1994 es proposa impulsar la creació del Consell Municipal de les Dones, com a òrgan consultor de l'Ajuntament i com instrument capaç de dinamitzar les accions a favor de la igualtat d’oportunitats a la ciutat de Cornellà. D'acord amb les diverses entitats i associacions que treballaven en l’àmbit de la dona al municipi, es van detectar quines eren les principals necessitats i entre les propostes d'actuació, es va impulsar la creació del Consell Municipal de les Dones, així com crear els serveis específics per atendre a les dones en les seves dificultats i promoure la igualtat de gènere a la ciutat.
D'aquesta manera, el febrer de 1995 es constitueix el Consell Municipal de la Dona de Cornellà, el primer de l’Estat espanyol. Ha estat pioner en les reivindicacions feministes i en promoure, des del consens que aporta la seva pluralitat, polítiques d'igualtat de gènere. A més d'aquestes accions i en la dotació d'ofertes formatives i d'atenció específiques per a les dones, ha tingut com a prioritat la lluita contra la violència masclista: des de la creació de serveis amb equips professionals multidisciplinars per atendre les dones que es troben en situacions de violència, fins al protocol d'actuació i el circuit d'intervenció en casos de violència masclista i víctimes de maltractament, o l'aposta per la implicació de la ciutadania en aquesta lluita a través de Plataforma Ciutadana Contra la Violència Masclista o la Xarxa Activa de la Joventut per la Igualtat.