Citilab acull la trobada de Laboratorios Bibliotecarios

La sessió de treball, organitzada pel Ministeri de Cultura i Esport, Tabakalera Medialab i Citilab, compta amb la participació presencial i virtual d'entitats i insititucions de tot el país

El dijous 5 de maig el Ministeri de Cultura i Esport i Citilab organitzen una sessió de treball oberta per reflexionar sobre el paper que tenen les biblioteques a l'ecosistema educatiu. Aquesta trobada, que tindrà lloc al laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat, s'emmarca en el projecte Laboratorios Bibliotecarios i proposa continuar explorant la biblioteca com a espai de col·laboració, experimentació i creació; en aquesta ocasió, destacant el rol de les biblioteques com a actius d'aprenentatge.

Les persones participants, que són agents representants del món de les biblioteques, de l'educació i l'ecosistema innovador del territori, s'implicaran en la reflexió i resolució de cinc reptes, treballant col·laborativament durant el matí distribuïts en grups de treball multidisciplinar. L'assistència als grups de treball serà presencial i virtual.

Com a experts de l'àmbit educatiu i de l'ecosistema d'innovació ciutadana, la jornada comptarà amb la presència de representants de diversos governs autonòmics i universitats espanyoles, a més de professionals i entitats del sector. També hi participen representants de biblioteques, consorcis i centres de documentació de tot l'Estat.

Llegir la nota de premsa completa

Els cinc reptes troncals sobre biblioteques i educació

  • Aprendre a la biblioteca FENT
  • Aprendre a la biblioteca INVESTIGANT
  • Aprendre a la biblioteca JUGANT
  • Aprendre a la biblioteques amb les TIC
  • Aprendre a la biblioteca LLEGINT

L’objectiu d’aquesta sessió de treball és impulsar i facilitar que les biblioteques posin en marxa projectes educatius innovadors dins dels seus propis espais.