Comença la campanya especial de vacunació contra la grip, demana cita prèvia

Des del 19 d'octubre i fins al 15 de novembre, l’Ajuntament de Cornellà habilitarà dos equipaments municipals per administrar la vacuna als grups de més risc

La grip és una malaltia vírica molt contagiosa que pot afectar a tots els grups d’edat. Aquesta es transmet per mitjà de les gotes produïdes al parlar, tossir o esternudar. La vacuna antigripal és la mesura de prevenció per a fer front a aquesta malaltia i les seves complicacions. El virus es troba en un canvi constant, per aquest motiu la vacuna es modifica tots els anys i s’ha d’administrar anualment. La vacuna s’elabora a partir de virus gripals morts; per això mai no pot produir la malaltia. Cal tenir en compte que protegeix contra la grip, però no contra el refredat comú (no hi ha vacunes contra el refredat) ni contra altres infeccions respiratòries víriques.

Així mateix, aquest any l'escepcionalitat de la Covid-19 fa més important la vacunació pels efectes contraproduents que pot ocasionar la combinació dels dos virus. Per aquest motiu, s'augmentarà la cobertura als grups de més risc, que són:

  • Persones a partir dels 60 anys
  • Persones amb malalties cròniques
  • Dones embarassades
  • Personal de serveis

Per a protegir a aquests col·lectius i als sanitaris, l’Ajuntament de Cornellà habilitarà dos espais municipals per a poder facilitar l’administració de la vacuna de forma més segura fins al 30 d’octubre.

Els espais habilitats són:

- Casal d’Avis Barri Centre

(carrer Rubió i Ors, 106)

- Casal Social

c/ Garraf cantonada Mossèn Andreu)

De 10.30 a 13.30h i de 15 a 19 h

EN TOTS DOS CASOS ÉS IMPRESCINDIBLE ANAR AMB CITA PRÈVIA.

Es recomana anar a l’hora exacta indicada per a garantir les mesures de seguretat i evitar les aglomeracions de les cues d'espera.

Les persones d’aquest grup que no rebin cap notificació poden demanar cita prèvia a través dels canals següents:

Pàgina web: LA MEVA SALUT/ http://webgencat.cat/ca/inici

Telèfons: 93 567 09 99/ 93 326 89 01

Vacunació a altres grups

Posteriorment, a partir de l’1 de novembre, i fins a finals de desembre, qualsevol persona inscrita en el sistema públic de salut podrà demanar al seu centre de referència, mitjançant cità prèvia, dia i hora per a la vacunació.