Comencen les activitats de commemoració del càncer de mama

El 19 d’octubre és la data triada per l’Organització Mundial de la Salut per a commemorar el Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama amb la finalitat de conscienciar a la població femenina de la importància de detectar de manera precoç aquesta malaltia a través de tocaments als pits i de mamografies ordinàries. A Cornellà, cada any per aquestes dates, es porten a terme un seguit de propostes per a informar a la població de la realitat d’aquest tipus de càncer i recaptar fons per a la seva investigació. Enguany, a conseqüència de la Covid-19, es portaran a terme també iniciatives de conscienciació, però adaptades a les noves restriccions.

D’aquesta manera, des del 13 d’octubre i fins al 12 de novembre hi haurà diverses cites de conscienciació a la ciutat, com ara una campanya informativa i de venda de gadgets, llacets o polseres al World Trade Center Almeda Park Cornellà; xerrades sobre alimentació saludable per a prevenir la malaltia, taules informatives o un torneig de pàdel –entre d’altres-, organitzades per AECC Cornellà, entitats del municipi  i l’Ajuntament de Cornellà.

Una de les cites més destacades és la cinquena edició del Pink Zumba al Parc Esportiu Llobregat, que es podrà portar a terme de manera presencial respectant les distàncies de seguretat perquè enguany la masterclass de zumba s’ha dividit en cinc sessions. Les inscripcions per a assistir-hi ja estan obertes a través d'aquest enllaç.

També, aquest any es torna a portar a terme la campanya “Toca Te-les”, amb la finalitat d’ensenyar els tocaments més adients per a detectar de manera precoç el càncer de mama. La iniciativa ja es porta a terme a les xarxes socials. Aquest any, es demana a les cornellanenques que es gravin palpant-se els pits.

I, com sempre, la Torre de la Miranda i l’estadi del RCD Espanyol s’il·luminaran de color rosa el mateix 19 d’octubre per a reivindicar la lluita contra el càncer de mama.

Podeu consultar tota la programació entorn del Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama aquí.