'Comerç verd' per fomentar un consum responsable i sostenible

L’Ajuntament de Cornellà ha iniciat una campanya per fomentar el consum responsable, local i sense residus. D'entrada, s'han identificat 53 comerços que han estat certificats amb el distintiu Comerç Verd, de l'entitat Rezero, una iniciativa pensada per identificar i donar a conèixer aquells comerços de barri que tenen a la venda una oferta de productes respectuosa amb el medi ambient. Així, els comerços certificats compleixen una sèrie de criteris pel que fa al tipus de producte que ofereixen, que promogui el consum km 0 i sense residus; alguns dels criteris que s'ha tingut en compte són l'oferta de productes de proximitat, comerç just o ecològics i els que han reduït o substituït els embolcalls de plàstic.

Es tracta de comerços de diferents tipologies, com forns de pa, botigues d’alimentació, graneries, merceries, drogueries i botigues de roba, entre altres.  Alguns d'aquests comerços es troben ubicats als mercats municipals on, tradicionalment, es pot fer un consum sense residus i de proximitat.

La segona fase de la campanya, prevista per principis de 2022, té com a objectiu fomentar el consum responsable i sense residus a tots els comerços de Cornellà i implicar a les persones consumidores.

A més del distintiu Comerç Verd, podeu localitzar on són els comerços que el tenen visualitzant el mapa del projecte i fent zoom sobre la localització de Cornellà.

Comerços Verds a Cornellà