Cornellà inicia una campanya per identificar genèticament els gossos

Cornellà inicia una campanya per identificar genèticament els gossos
El registre per ADN està previst a les ordenances municipals.

A partir de l'1 de desembre de 2021, l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat inicia una campanya informativa sobre la implantació de l'ADN caní. Una iniciativa recollida a l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana i que és obligatòria per poder incloure'ls al cens municipal d'animals de companyia. El consistori ha començat enviant als propietaris de gossos que en aquesta data ja estiguin correctament censats al registre una carta informativa, que inclou un val per poder fer la prova d'ADN de manera gratuïta fins al 31 de març de 2022.

El registre d'empremta genètica es realitza mitjançant una prova de saliva indolora, el cost de la qual és d'uns 40€, i així s'ofereix als propietaris de gossos ja correctament inscrits al cens municipal l'oportunitat de fer-la de  prova gratuïta.

 

On es pot fer la prova d'ADN?

Aquestes són les clíniques veterinàries que s'han subscrit a la iniciativa i accepten el val per fer la prova gratuïta.

CLÍNICA
Adreça
Telèfon
Web
Unitat Veterinària C. Rubió i Ors 190, Cornellà 933778217 Web
Zoo Cornellà Veterinaris C. Cristòfor Llargués 14, Cornellà 936815530 Mapa
Peluts C. Garrofer 3, Cornellà 934584355 Web
Centre Veterinari Bonavista C. Bonavista 15, Cornellà 933768175 Web
Centre Veterinari de l'Hospitalet C. Provença 69, L'Hospitalet de Llobregat 933380241 Web
Centre Veterinari Sant Joan Despí C. de les Torres 5, Sant Joan Despí 934771915 Mapa
Centro Veterinario Esplugues C. del Bruc 7, Esplugues de Llobregat 609509198 Mapa

 

Tant les persones que rebin la carta però no hagin fet el registre d'ADN al seu gos abans del 31 de març de 2022, com també totes aquelles que l'hagin inscrit al cens posteriorment a l'1 de desembre, s'han de fer càrrec de les despeses de la prova. Durant el primer semestre de 2022 s'insistirà en la campanya informativa sobre la implantació de l'ADN caní, recollit a l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana, que preveu sancions de 300 a 1.500 € als propietaris de mascotes que no les hagin identificat amb xip i genèticament. Està previst començar a sancionar els propietaris d'animals que incompleixin  l'obligatorietat del registre d'ADN a partir de l'estiu de 2022.

L'objectiu d'aquesta mesura és doble: per una banda, preservar el benestar de l'animal i reduir el maltractament i la taxa d'abandonaments i, per altra banda, contribuir a solucionar problemes de salubritat, neteja urbana, benestar i convivència ciutadana. El problema de les deposicions dels gossos és una queixa constant per part de la ciutadania i és una de les infraccions relacionades amb el civisme que provoca més sancions per part de la Guàrdia Urbana (302, entre el gener i l'octubre del 2021).

Descarrega el tríptic informatiu

 

 

Passos per censar el vostre gos

Tots els gossos de Cornellà de Llobregat han d'estar inscrits al cens d'animals de companyia, portar xip i registrats genèticament. Primer, s'han de registrar al cens municipal i, posteriorment, dur-los al veterinari perquè faci el registre genètic.

El cens permet identificar i localitzar gossos si es perden o són abandonats. Així, garanteix la protecció i convivència entre gossos i ciutadania, ja que compatibilitza la tinença d'animals i mascotes amb la higiene, la salut pública i la seguretat de les persones. La multa prevista per les ordenances municipals per no tenir registrat el gos amb xip i prova genètica podrà arribar a 1.500 euros.

 

 


Altres serveis per als gossos

Cornellà disposa de fins a quinze pipicans distribuïts per tots els barris de Cornellà, així com quatre correcans destinats a què les mascotes puguin correr lliurement i fer exercici. Aquests quatre sumen més de 5.600 m2 i es troben al costat del parc de Can Corts, al carrer del Rugby, al costat de l'accés nord de Can Mercader, i entre l'avinguda dels Alps i l'aparcament de l'antic camp de la Via Fèrria. Aquests dos darrers tenen espais delimitats per a separar gossos de raça gran i de raça petita.

Triptic 'Sumes o restes? per tenir cura del teu gos