Dotze educadors cívics informaran sobre la identificació genètica dels gossos

L’Ajuntament de Cornellà va iniciar a principis de desembre una campanya informativa sobre la implantació d’un registre obligatori d’ADN per a tots els gossos de la ciutat segons es recull a l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana, als articles 92 i 95, on s’estipula l’obligatorietat d’identificació dels gossos, tant per microxip homologat com per patró d’ADN.

Un grup de dotze educadors cívics es passeja també per la ciutat per informar els propietaris de gossos sobre la campanya amb tríptics informatius i regal de porta-bossetes per recollir els excrements.

 

Passos per censar el vostre gos

Tots els gossos de Cornellà de Llobregat han d’estar inscrits al cens municipal d’animals de companyia amb xip i test genètic.

  1. S’han de registrar al cens municipal a través de l’Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (carrer Ametller, 12).
  2. S’ha d’anar a qualsevol de les clíniques veterinàries adscrites per realitzar el registre de petjada genètica, mitjançant una prova de saliva indolora, i es lliurarà una xapa identificativa, a més de la targeta d’identificació per ADN.

 Més informació

 

ÉS OBLIGATORI CENSAR EL MEU GOS?
SÍ. L’incompliment de l’obligació d’identificar amb xip i genèticament el gos pot ser sancionat amb multes des de 300 € a 1.500 €.

COM S’IDENTIFICARAN LES CAQUES QUE ES TROBIN AL CARRER?
Mitjançant el sistema CAN-ID es podrà identificar amb gran precisió l’animal a qui pertany la caca. Un cop identificat el propietari, se’l podrà sancionar.