Entra en servei el nou edicle d’accés a l’estació de Cornellà

Entra en servei el nou edicle d’accés a l’estació de Cornellà
Inauguració nou accés Renfe

Aquest divendres s'ha obert al públic el nou edicle d'accés a l'estació de Renfe de Cornellà, amb la presència de la directora de Rodalies Catalunya de Renfe, Mayte Castillo, i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. 

És una bona notícia per als usuaris de l'estació, ja que un nou accés pot millorar l'accessibilitat i la comoditat, però sobretot per a  la ciutadania que viu a la part nord de Cornellà -un 70% aproximat dels usuaris de les línies R1 i R4 de Rodalies del municipi- que podrà accedir més fàcilment a l’estació, guanyant seguretat, comoditat i rapidesa en els seus desplaçaments, alhora que  es millora la connectivitat entre els barris Pedró i Centre.

El nou edicle, que s’ha construït en 4 mesos i mig, tal com estava previst, compta amb control d’accés, màquines autovenda i servei d’informació al viatgerFins ara, l’edifici actual només gaudia d’una sortida que dona a la plaça de l’Estació, al barri Centre, i que obligava els passatgers que volien desplaçar-se al sector oposat del municipi a tornar a creuar pel pas superior de l’estació.

En paraules de l'alcalde de Cornellà Antonio Balmón, "l'actuació reforçarà la mobilitat pública i sostenible, a més de formar part de la transformació de tota aquesta zona de la ciutat, on s'han previst nous parcs, equipaments, habitatges i la substitució de l'antiga passera que creua les vies per una de nova més accessible".

L’obra, construïda en el marc del Pla “Transformem Rodalies”, ha comptat amb un pressupost de 214.641,33 € (IVA inclòs).

La posada en servei de l’edicle és un primer pas important en la millora de l’estació. Renfe, però, ja està treballant en la redacció d’un projecte integral, per millorar els passos subterranis, ascensors i fer un vestíbul més modern amb espais d’atenció més personalitzada per als usuaris.