Entra en vigor el Tram 1 del pla de reobertura per aixecar progressivament les restriccions amb motiu de la COVID-19

Poden tornar a obrir bars i restaurants, instal·lacions esportives, sales de cinema i teatre, mantenint certs criteris de seguretat.
Entra en vigor el Tram 1 del pla de reobertura per aixecar progressivament les restriccions amb motiu de la COVID-19
El PELL reobre amb aforament restringit i cita prèvia.

Dilluns 23 de novembre es posa en marxa el pla de reobertura per aixecar o relaxar progressivament les restriccions a la mobilitat i a certes activitats que es van determinar davant la segona onada de contagis de la malaltia COVID-19, aquesta tardor. Aquest pla constarà de quatre trams, i les mesures aplicades s'avaluaran cada quinze dies per si cal revertir-les, mantenir-les o passar al següent tram, depenent de com evolucionin les dades de contagis i de pressió assistencial dels serveis sanitaris.

 

TRAM 1: A PARTIR DEL 23 DE NOVEMBRE

  

Les mesures o canvis més destacats respecte les darreres setmanes són:

 Bars i restaurants podran obrir exteriors mantenint dos metres de distàncies i un màxim de quatre persones per taula (excepte grups de convivència o bombolla). A l’interior, l'aforament es limita al 30%. Podran servir taules de les 6.00 a les 21.30 hores.

 Reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb una cabuda del 50% i control d’accés. Les instal·lacions interiors –gimnasos i pavellons– podran obrir amb una cabuda del 30% amb cita prèvia (només les piscines podran obrir els vestidors).

Més informació al web del PELL

 Reobertura de cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb una cabuda màxima autoritzada de 500 espectadors. La cabuda en actes religiosos i cerimònies civils es limita al 30%.

Més informació sobre la programació cultural de l'Ajuntament de Cornellà

 

Així mateix, continuen vigents les següents restriccions:

 Es manté el confinament municipal de cap de setmana, el confinament perimetral de Catalunya i el confinament nocturn (de 22.00 a 6.00 hores). Només estan permesos els desplaçaments per motius laborals o altres causes justificades.

 Es manté la prohibició de reunions de més de sis persones.

 Es mantenen mesures de docència virtual a la universitat i el batxillerat

 Es manté la limitació del 30% de l'aforament en comerços (aplicable també a comerços de més de 800 metres quadrats) i es manté el tancament dels centre comercials.

 

Més informació al web del departament de Salut