Gaudir de la natura i el descans a l'estiu als parcs urbans de Cornellà

Durant el mes d’agost, seran moltes les persones que aprofitaran les seves vacances per sortir a passejar per la ciutat. Es tracta d’una època de l’any tranquil·la, però que compta amb unes temperatures extremes, per la qual cosa, es recomana prudència a l’hora de sortir al carrer durant les hores de més calor per evitar els ensurts dels cops de calor.

Per evitar els efectes de les altes temperatures, hi ha diferents opcions a Cornellà que permeten gaudir d’aquesta estació de la manera més fresca possible. Les piscines exteriors, els parcs i els refugis climàtics són opcions que permeten rebaixar la sensació de calor.
Els parcs urbans són espais de descans importants per a la ciutadania. Cornellà disposa d’una xarxa de parcs i zones verdes àmplia, amb les deu hectàrees de Can Mercader, el parc del Canal de la Infanta, Can Corts, de la Ribera, de Rosa Sensat… Hi ha moltes alternatives d’oci tot i que el mes d’agost no hi hagi activitats programades. I a més, hi ha les zones de descans i jocs infantils en places i carrers, d’igual manera que l’entorn del riu Llobregat s’ha convertit en un nou espai d’oci.

A més, des de fa un parell d’anys Cornellà disposa en aquests parcs de refugis climàtics per  per garantir el confort tèrmic de les persones que no tenen sistemes de climatització a les llars. Aquests refugis climàtics s’han senyalitzat en aquelles zones de més ombra i amb bancs per seure. La finalitat és ajudar a les persones que passegen pel parc a trobar aquestes zones de confort climàtic natural.

Per gaudir de forma còmoda dels parcs i places en els espais dedicats als jocs infantils també hi ha zones d’ombra amb tendals i també pèrgoles. També als parcs de Can Mercader i del Canal la Infanta, la ciutadania pot gaudir de zones de picnic.

D’altra banda, des d’aquest any, es contemplen també com a refugis interiors  les biblioteques municipals (recordar que durant el mes d’agost només obren a les tardes) i que estaran obertes la biblioteca Central, la de Sant Ildefons i la Teresa Pàmies. Així mateix, se sumen també els vestíbuls del Parc Esportiu Llobregat i del Complex Esportiu de Can Mercader.

 Cornellà a peu

Si voleu dedicar les vacances a caminar per la ciutat us deixem 17 itineraris que ens proposen descobrir el territori des d’una altra perspectiva, més tranquil·la i compartida, per parar atenció als seus continguts, que ens parlen d’història, d’anècdotes, de natura i bioritmes...

Xarxa de Refugis Climàtics a Cornellà (2023)

Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics (AMB)

Itineraris Cornellà a Peu