Les noves biblioteques de Cornellà augmenten el nombre d’usuaris i de préstecs a la ciutat

Més de 700 persones s’han donat d’alta a les noves biblioteques, Teresa Pàmies i Clara Campoamor. La Xarxa de Biblioteques de Cornellà suma 2.638 usuaris nous i 110.567 préstecs durant el 2022

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC) ha experimentat un augment significatiu d’usuaris i del nombre de préstecs durant el 2022, després de la posada en marxa el passat mes de juny dels dos nous equipaments Teresa Pàmies, al barri d’Almeda, i Clara Campoamor, al sector Fontsanta-Fatjó.  Les dues biblioteques han aportat una nova oferta cultural i de lleure per a la ciutadania de Cornellà, que s'ha mostrat molt receptiva.

De fet, més de 700 persones s'han donat d'alta com a usuaris a les noves biblioteques, s’han realitzat 24.232 visites i 11.976 préstecs ( 39% del fons documental). Les activitats programades per infants i adults també han tingut una bona acollida, en aquests sis mesos de funcionament han participat unes 800 persones.

En total, a la XBC s’han registrat al llarg de l’any 2022, uns 2.638 usuaris nous i s’han realitzat 110.567 préstecs. Actualment Cornellà compta amb un total de 31.907 persones inscrites com a usuàries en algunes de les cinc biblioteques de la ciutat.

Centres dinamitzadors de la cultura i l’oci als barris

Aquests indicadors demostren que les biblioteques s'han convertit en centres de referència cultural i social a la ciutat. Les biblioteques estan actuant en aquests moments com a espais de cultura, coneixement i formació i han esdevingut centres de cohesió dels diferents barris on estan ubicades.

La gratuïtat i diversitat dels productes i serveis que ofereixen (llibres, música, pel·lícules i documents electrònics, internet, wi-fi, aules d'estudi...), junt amb la realització d'activitats: contacontes infantil, clubs de lectura i trobada amb escriptors, activitats que atrauen tant a infants com a adults, etc, està aconseguint que les biblioteques siguin un dels espais on la ciutadania ocupa bona part del seu temps lliure.

Coneixes les noves biblioteques de la XBC?

 Xarxa de Biblioteques de Cornellà