Per la teva salut i la de tothom, vacuna't contra la Covid-19

Per la teva salut i la de tothom, vacuna't contra la Covid-19
Vacunació a la Fira de Cornellà.

L'Ajuntament de Cornellà ha editat un flyer informatiu per promoure la vacunació entre la població a la qual, per grup d'edat, ja li correspongui posar-se la vacuna contra la COVID-19 i encara no ho hagi fet.

Cal recordar que la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia a través de la immunitat de grup: quan una part important de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

La vacuna contra la COVID-19 és la culminació d’un llarg i exitós procés científic a escala glogal. El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

 

Com demanar cita:

https://vacunacovidsalut.cat

   061

 Al teu centre d'atenció primària.

 

Ara mateix, pel que fa a la situació epidemiològica, tant a Cornellà de Llobregat com a la comarca del Baix Llobregat les dades s'han disparat entre la població jove, que majoritàriament encara no estava vacunada, durant les darreres setmanes.

Podeu consultar l'evolució de les dades epidemiològiques a través d'aquest enllaç del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Dades COVID (Cornellà de Llobregat)

 

Vacunació a Cornellà

A Cornellà de Llobregat el 22 de juny es va superar el 50% de la població que ja havia rebut la primera dosi de la vacuna: actualment són un total de 52.459 persones, d'una població de 89.936 habitants.

A més, 40.680 persones han rebut ja la pauta completa, un 45% de la població de la ciutat. Aquí se sumen tant les persones que han rebut dues dosis de Pfizer, AstraZeneca o Moderna, com aquelles que han rebut la vacuna de Janssen, que és monodosi.

La Fira de Cornellà és un dels espais de vacunació massiva més importants de Catalunya: darrerament s'hi han administrat al voltant de 30.000 dosis per setmana, encara que la xifra és variable en funció del nombre de dosis que arriben setmanalment. Recordeu que si no trobeu hora a la Fira, també podeu demanar cita a qualsevol altre centre de vacunació de la comarca o de Catalunya que en tingui de disponibles.

 

Noves restriccions

Davant l'important augment de casos de les darreres setmanes, especialment entre la població jove, el Govern de la Generalitat ha aprovat tornar a limitar algunes activitats, com l'oci nocturn. Consulteu als següents enllaços la informació més actualitzada:

 

Detall de les restriccions a tot Catalunya

Mesures per a la contenció de la COVID-19