Quatre cicles professionals de l'Institut Esteve Terradas creen Dynamic, una beguda refrescant

Es tracta d'un projecte conjunt que per primera vegada ha permès fer realitat un producte d'aquestes característiques.

Fins a quatre Cicles Formatius de Grau Superior de l'Institut Esteve Terradas, amb uns 70 estudiants, han participat directament en el projecte de creació de Dynamic, una beguda refrescant.

Dynamic és fruit del treball conjunt de les famílies professionals del centre educatiu, un projecte que ha comptat amb el vistiplau de la xarxa ActivaFP de la Generalitat de Catalunya. Pensada i dissenyada a les aules de l'Institut Esteve Terradas, forma part del mòdul projecte dels cicles formatius FP de Grau Superior d'Informàtica, Arts Gràfiques, Administració i Finances i Assistència a la Direcció. L'objectiu principal del mòdul és crear un servei/producte de manera conjunta amb les habilitats i competències que cada família professional pot incorporar al bé i buscar-hi viabilitat econòmica.

Un cop creada l'estructura de l'empresa, la imatge corporativa i el web (de setembre a desembre d'aquest curs), van buscar un proveïdor que fabriqués la llauna amb el líquid, i que ha estat Power Drinks, empresa situada a Sant Vicenç dels Horts.

És el primer curs que el producte esdevé "real" i no queda en una memòria i una presentació Power Point. Els impulsors del projecte expliquen que és una activitat pionera en el món de la formació professional: no hi ha cap institut a Espanya que hagi creat la seva pròpia beguda i tingui 4 cicles a la vegada treballant en un sol producte real.

 

Disseny transgressor

La beguda té un disseny transgressor i disruptiu, amb la unió del concepte Dynamic (dynamis – força en grec) i el Déu dels Déus, Zeus. Es tracta d'una beguda energètica amb un sabor dolç i afruitat. Es pot comprar a les dependències del departament d'Administració d'Empreses (a la segona planta de l'institut) i en breu a la botiga oficial del refresc.

El nom i imatge de la beguda es van triar entre diverses opcions en una consulta oberta. En segon lloc va quedar la proposta Cheetah, de la qual també se n'han produït algunes llaunes.

A més, una part de l’alumnat del projecte Dynamic va oferir un gest de suport i reconeixement refrescant la guàrdia nocturna del personal sanitari de l’Hospital de Viladecans, el passat cap de setmana, amb l’obsequi de 50 llaunes de la beguda per agrair tota la lluita contra la Covid19 que des del març de 2020 aquesta institució està portant a terme.

 

Més informació al web de l'Institut