S'aixeca el confinament comarcal després de la darrera actualització de mesures contra l'epidèmia de Covid-19

Mesures i restriccions a Catalunya després dels últims canvis del Procicat, vigents a partir del 26 d'abril

El Procicat ha aprovat noves restriccions a Catalunya i canvis en les mesures a partir del 26 d’abril i fins al 3 de maig, és a dir, que aquestes mesures restrictives contra la Covid-19 tenen una vigència inicial de set dies. S'aixeca el confinament comarcal, per tant la mobilitat és lliure per tot Catalunya, després que les dades de l’evolució de la pandèmia confirmin que la situació epidemiològica s’ha estabilitzat i millora lleugerament.

A més, poden reobrir els restaurants als centres comercials; així mateix, els centres comercials, botigues i comerços no essencials poden obrir sense límit de superfície ni de metres quadrats, però mantenint l’aforament del 30%; i es recuperen les classes presencials al 100% a batxillerat i cicles formatius. L’horari dels restaurants i bars no canvia: continua sent de 7.30 a 17.00 h de forma ininterrompuda. Per ara, no podran obrir per sopar, però si continuar oferint servei a domicili i menjar per emportar.  El toc de queda a partir de les 22.00 h també es manté.

Pel que fa al nombre de persones permès a les reunions, es manté en sis persones. La novetat és que desapareix el límit de les bombolles de convivència, fins ara fixat en dues. D’aquesta manera es poden reunir fins a sis persones de sis bombolles diferents, però el govern català recomana fer un ús responsable d’aquest canvi de mesura.

Detall de les restriccions a tot Catalunya

 

Dades epidemiològiques

Podeu consultar l'evolució de les dades epidemiològiques a través d'aquest enllaç del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Dades COVID (Cornellà de Llobregat)

 

Desplaçaments excepcionals

Es recomana que els desplaçaments personals fora del domicili es limitin en la mesura del possible, així com la circulació per les vies d’ús públic respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes. I que s'adopti una estratègia de desplaçaments basada en la bombolla de convivència.

En cas d'haver-vos de desplaçar fora de Catalunya (dins de les excepcions recollides pel decret) o bé d'haver-vos de desplaçar en l'horari en què és vigent el toc de queda (també per causes justificades), Protecció Civil recomana portar el  certificat de declaració autoresponsable i qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa...) que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials.

Certificat autoresponsable de desplaçament