Una empresa de Cornellà, finalista d'uns premis a les millors propostes de responsabilitat social corporativa

Una empresa de Cornellà, finalista d'uns premis a les millors propostes de responsabilitat social corporativa
Foto: Dilograf/Vanguard Graphic

L'empresa de Cornellà Vanguard Graphic ha resultat finalista de la 13a Setmana de RSC Global pel seu projecte de responsabilitat social corporativa (RSC) Escola Impremta, al costat de projectes d'empreses com LG Electronics, Too Good to Go, Bioksan i Grupo Envera, entre altres. L'event és considerat un esdeveniment de referència al sector de la RSC, on professionals de tots els sectors comparteixen les seves estratègies i bones pràctiques.

Vanguard Graphic és una empresa dedicada a la impressió comercial i editorial, packaging, i altres activitats relacionades amb la producció gràfica, integrada al grup Dilograf. La iniciativa Escola Impremta va néixer fa 5 anys, amb l'objectiu de donar una segona vida a l'excedent de paper que queda, per exemple, de la realització de proves del producte: aquest material sobrant se cedeix a centres educatius i permet que tingui una segona vida per a l'elaboració de projectes i treballs escolars.

Aquesta iniciativa ha crescut de manera que el material ja arriba a més de 200 escoles, repartint prop de 10.000 kg de paper i realitzant al voltant de 200 tallers a l'any a les escoles que s'han sumat al projecte (abans de la pandèmia). I també s'ha establert una aliança amb la Fundación Soñar Despierto per fer donacions a centres encarregats d'acompanyar i donar suport a menors residents en centres d'acollida, centres oberts i centres residencials per a infants en risc d'exclusió social. Durant aquest 2021, han estat més de trenta les escoles i institucions que han pogut beneficiar-se del projecte, moltes d'elles properes a l'àrea del Baix Llobregat.

 

Tot i que el projecte no ha resultat guanyador del certamen, celebrat a finals de novembre, si hi esteu interessats podeu consultar més informació sobre aquesta iniciativa als següents enllaços: