L’educació com a compromís

Dijous va tenir lloc al Citilab la II Jornada Virtual de Recerca de Ciutat, una Jornada on joves de la ciutat que fan segon de batxillerat, van compartir l’experiència i el procés de desenvolupament dels seus Treballs de Recerca amb alumnes de primer curs dels diferents centres de la ciutat, fent servir les plataformes digitals.

L’objectiu era posar en valor  la feina desenvolupada per 25 joves de la ciutat que han fet, segons els seus centres,  els millors projectes d’investigació d’aquest curs, i, alhora, poder compartir-los amb els alumnes de primer que ara comencen a definir el seu treball. Sens dubte, una oportunitat per uns i altres de compartir coneixement, d’obrir experiències i de generar nous escenaris que enriquiran a uns i als altres.

Un altre exemple de recerca i d’aplicar coneixements teòrics a la practica l’han portat a terme joves d’ESO de l’Institut Joan Miró, que a partir del projecte ApS de l’AMB han pogut fer una tasca d’investigació sobre les qualitats mediambientals del seu centre.

Així mateix, l’escola Sant Antoni Maria Claret de la nostra ciutat ha rebut el premi Pilarín Bayés 2021 a la categoria de Cicle Mitjà en l’edició d’enguany amb la temàtica ‘contes del confinament’.

Aquests són alguns exemples de com l’educació ha de treballar-se des de la transversalitat, compartint recursos, projectes i experiències.  Hem de construir entre tots una societat millor i per això, l’educació és el pilar bàsic per tenir persones amb talent, crítiques i lliures. Hem d’entendre l’educació com un compromís del conjunt de la societat i com una eina per fer un món més just i igualitari.