La importància de les famílies

A vegades sembla que celebrem dies mundials d'efemèrides i temes molt obvis, però que no són tant obvis si ens aturem a reflexionar sobre el sentit que tenen en la nostra societat. Avui és el Dia Internacional de les Famílies, el celebrem a Cornellà des de fa poc temps, i no precisament perquè la família sigui un invent recent. El que sí ha passat recentment és que la societat ha evolucionat, a la nostra ciutat conviuen models familiars molt diferents, amb adopcions, famílies monoparentals, etc., i aquest concepte mai l'hem de prendre de manera excloent.
La festa se celebra aquest divendres al Parc de Rosa Sensat, i busca reunir persones amb ganes de compartir una estona amb altres famílies, tant se val les circumstàncies que cadascú tingui, amb qui segur hi hauran coses en comú. En essència, la família enforteix els nuclis humans, facilita que les persones estableixin lligams socials, i sobretot ajuda a créixer i a formar-se als més petits, com ja he dit, siguin quines siguin les circumstàncies de cadascú. Per això és una festa on tothom hi és benvingut, oberta i amb voluntat d'acollida.

Per acabar, tornant a la reflexió inicial, resulta que aquest diumenge és el Dia Internacional dels Museus, i com a fet especial el Museu Palau Mercader també serà obert a la tarda (de 16 a 18.30h), podent-se visitar la planta baixa i les exposicions del Festival Flamenc i sobre J.B. Xuriguera. Una altra opció de lleure per a tota la família!